БългарияГероите на деня

Социалистите гласуват как да излязат на президентските избори

Георги Гергов: Време беше да се чуят  ясно  гласовете на  партийните членове

С добри темпове върви вътрешнопартийното допитване, което цели да се определи формулата за участие на БСП в президентските избори, отчетоха от областното ръководство на Столетницата.  Днес правото си на вот упражни и областният лидер  Георги Гергов. Той гласува в секцията в район Централен на Пловдив, където до края на втория ден бяха гласували повече от 30% от членовете на партията.

Време беше да се чуят  ясно и гласовете на  партийните членове, които да кажат дали БСП да се яви самостоятелно на президентските избори, а ако е в коалиция кои  да са левите  или центристки партии, с които да влезе в преговори за подкрепа. Отчитаме и завишен интерес от страна на симпатизантите ни,  които уставно имат определени права, но не участват в отчитането на резултатите от вота. В община Куклен обаче, в която допитването е преминало на 75% , част от поддръжниците ни са поискали и да станат членове, като са обяснили това с демократичността на процесите и вземането на решения в БСП, коментира вота Гергов.

В община Съединение своя вот са изразили около 80% от членовете, приключило е гласуването в  някои от селата в община Първомай, община Садово и община Карлово. В Сопот секциите работят целодневно, така е и в Асеновград и Карлово.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина