БългарияГероите на деня

Слави Георгиев: Статистика ли са пострадалите от непочистените улици пловдивчани?

Обещаха се небъдни мостове, надлези и подлези, а  не успяха  един тротоар преди снеговалеж да опесъчат, заявява в позицията си общинският съветник

4 дни изминаха от приключване на снеговалежа в Пловдив. Да, обикновен януарски снеговалеж, а не бедствие. Статистиката за пострадалите и потърсили спешна медицинска помощ пловдивчани, расте неумолимо. Статистика ли са обаче пловдивчани? Или безправни данъкоплатци? Това пита в изявление пред медиите общинският съветник от ПФ Слави Георгиев.

1200 са служителите на общинските предприятия „Чистота” и „Градини и паркове”. Всякакъв толеранс, в очакване на техни действия, за осигуряване на безопасно движение по улиците и тротоарите в Пловдив, вече изтече. Видно и с просто око е, че Пловдив е непроходим за пешеходци. Както и за нормален достъп на автомобили към големите улици и булеварди на града. Милиони са средствата за т.н. зимно почистване, заделени в бюджета. Резултата го виждат всички придвижващи се из града. Тоест липсата на резултат. А уж вървим към предразполагане на пловдивчани, да ползват градския транспорт и да вървят пеша. Очевидно само на думи. Ръководството на общината и общинските предприятия изтърва града. За поредна зима. Язък им за извънредните щабове. Сякаш чакахме приливна вълна. За един обикновен януарски снеговалеж. За всеки шофирал в снежната нощ, бе видно, че никъде превантивно не е третирана пътната мрежа. Да не говорим за тротоарите. При наличието на стотиците общински служители, ангажирани в осигуряване чистотата на Пловдив, резултатите не са налице. Нека не се заблуждаваме, че непочистените тротоари, са вина на мързеливи собственици. Показател са спирките за градския транспорт. Достъпа до тях е приключение за пловдивчани от всички възрасти. А те са ангажимент само и единствено на общината. Няколко сантиметровите ледени подложки, на места достигащи до над 10см., са символ на тотална неангажираност на ръководството на общината. И тъй като сме наясно че оставка от отговорните фактори няма да получим, то поне ще очакваме едно „прощавайте”. Прощавайте за това, че ви обещаваме небъдни мостове, надлези и пробиви, а не можем един тротоар преди сняг да опесъчим, заявява Георгиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина