БългарияГероите на деня

Президентите на 10 държави се срещат в Пловдив

Изключителни мерки за сигурност за 12-ата Среща на държавните ръководители на страните от групата „Арайолуш“, затварят за коли Стария град

Изключителни мерки за сигурност ще бъдат въведени в Пловдив в началото на другата седмица. Причината за това е срещата на президентите на десет държави под тепетата. На 13 и 14 септември ще се проведе 12-ата Среща на държавните ръководители на страните от групата „Арайолуш“, като градът ни ще е домакин на голямото събитие във вторник, когато Старият град ще бъде затворен за автомобили. Хората, които имат разрешителни за влизане в архитектурния резерват с колите си, ще могат да спират безплатно в Синя и Зелена зона.

Събитието в Пловдив ще е на 14 септември в Регионалния Етнографски музей. Домакин на срещата е президентът Росен Плевнелиев.  По покана на държавния глава на посещение в България ще бъдат президентът на Федерална република Германия Йоахим Гаук; на Италианската република Серджо Матарела; на Република Латвия Раймондс Вейонис; на Република Малта Мари-Луис Колейро Прека; на Република Полша Анджей Дуда; на Португалската република Марсело Ребело Де Соуза; на Република Словения Борут Пахор; на Република Унгария Янош Адер и на Република Финландия Саули Нийнистьо.

 През 2015 г. в Германия, страната ни единодушно бе определена за домакин на следващата среща на групата „Арайолуш“. В рамките на форума в Пловдив и София, държавните ръководители на парламентарните републики в Европейския съюз ще обсъдят бъдещето на обединена Европа и на Балканите, както и предизвикателствата, пред които сме изправени днес – миграционната криза, борбата с тероризма, Европа след Брекзит.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Прецендента пак сгафи. На 14.09 се чества Въздвижение на Честния Кръст Господен. А в стария град са повечето храмове. Точно до Етнорафския музей е черквата Св. Св. Константин и Елена. Среща планирана преди една година със сигурност е можело да се предвиди един ден напред или назад. Или на друго място… Ама на кой му пука за Православието….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина