Героите на деня

Петър Станчев: Не шофьорът, а кметът е за белезници

Кметът и шофьорът му Саркис Москофян в ромското гето
Кметът и шофьорът му Саркис Москофян в ромското гето
“Не шофьорът, а кметът на Пловдив Славчо Атанасов е за белезници”, каза бизнесменът Петър Станчев на извънредна пресконференция, свикана след телевизионната изява на градоначалника в сутрешния блок на bTV. “ Кметът е направил толкова незаконни неща, че антимафиотите първо трябва да минат през неговия кабинет, а после през служебната му Мазда. Излезе, че Славчо ни лук ял, ни лук мирисал. Както каза, че познава Трифон Мишовски от фитнес залата, ще каже, че познава Атанас Търев от тоалетната преди 20г. Фитнесът, г-н кмете, не съществува в тези отношения. Истината е една- интересите на ВМРО и БСП се пресичат именно в структурата на Търев, Гигов и Колев. Петър Станчев
Петър Станчев
Кметът е за белезници, тъй като дълго време устоява тезата, че Търев и Гигов и тяхната КМД осъществяват сметосъбирането на града законно и че в Шишманци всичко е ок. Аз ще кажа, че Атанасов няма топки, за да каже истината. Ще му задам няколко въпроса. Първи: Законно ли е строителството в завода? Втори: Вярно ли е, че Търев и Гигов чистят Пловдив 2 г. без законна обществена поръчка? Трети: Не лъжете ли, като твърдите, че Търев и Гигов могат да осъдят общината? Четвърти: Защо, след като ви е връчен доклад на Държавна финансова инспекция за нередности в Шишманци, вие превеждате 5 милиона лева две седмици след забранителните текстове на Министерството на финансите чрез ДФИ? Пети: Защо кмете, след като по оригиналния договор с фирма “Тексем” завода е трябвало да бъде завършен до ключ за 6 милиона лв., са налети вече 42 милиона в тази бездънна яма? Знам, че отговор няма да получа. Но съм длъжен да попитам, като гражданин, който иска чист, в преносен смисъл, Пловдив”, каза Станчев. “Из имам железни топки, защото казвам истината. А това винаги е болезнено. Имах куп данъчни ревизии, ровеха се в доходите на роднините ми до десето коляно пет години напред. Преди 15 дни получих поредната заплаха за убийство. Но съм тук, пред вас”, подчерта пред медиите Петър Станчев.

Той шумно се изсмя на пръкналата се днес в кметството идея за създаване на антикорупционен съвет. Заповедта била издадена лично от кмета Славчо Атанасов и съвета трябвало да бъде сформиран до десетина дни. Идеята била на главният секретар на градската управа Петя Дойчинова заради скандала с кметския шофьор и шефката на ГРАО. “ВМРО се самозабравиха. Олигофренията е повсеместна”, коментира раждането на идеята за антикорупционен съвет в общината Петър Станчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина