Петър Георгиев от Катуница хвърли патериците, тръгна на фитнес

Героите на деня

Най-тежко раненият от „валяците“ в селото тренира за гърди и ръце, пази крака и таза си

Image title
Най-тежко раненият от „валяците“ в Катуница, които преминаха с колите си през купа от хора пред сараите на Рашкови, хвърли патериците. Петър Георгиев ги замени с красив дървен бастун, взет на заем от негов приятел. Трябва да му го върна, иначе като проходя не само щях да го хвърля, но щях да го строша на малки парченца. Надявам се след около месец вече да се движа нормално и да се чувствам както преди 23 септември. Въпреки, че душата ми винаги ще е обременена от този ден, казва Петър преди да влезе във фитнеса в Катуница.

Image title
Всеки ден той тренира, за да не се отпуска. Работи за гърди и ръце, които изглеждат не като на мъж, премазан от два автомобила само преди четири месеца, а като на кандидат за Мистър Олимпия. Вдигам щанги и гири. Старая се да не са много тежки, за да не направя някоя беля с таза. Пазя и крака си. Но мисля да върна формата си от преди инцидента, амбициран е Петър Георгиев.

Image title
Няма такъв дух. Това момче ни изумява. Два месеца след жестоката си травма идваше, пиеше безалкохолно и гледаше приятелите си, които спортуваха. В очите му се четеше, че иска да счупи патериците и да се хвърли под тежестите. Но  направи така, както му бяха препоръчали лекарите. А те ни казаха, че само благодарение на страхотната му физика и мускулна маса,  натрупана с години, той е оцелял от удара на извергите, които минаха през хората с колите си. Ако не са били мускулите му, тялото му щяло да бъде на пихтия. Шапка му сваляме, коментираха пред Под тепето приятелите на Петър Георгиев.

Той се старае да върне формата си от преди неслучайно. Тази година Петър е абитуриент. Наваксва с учението така, както възвръща физиката си. За да е рамо до рамо със съучениците си и дори да се опита да ги изпревари. Ние, от Под тепето, му стискаме палци и сме сигурни, че това момче ще го стори. Давай, Петре!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.