Опозицията поиска главата на Тотев заради изтекъл скандален запис

Героите на деня

Дарик разпространи аудио файл, от който се разбира, че местният парламент нарочно взима незаконосъобразни решения

Несериозни работи, няма да подам оставка, коментира кметът

Image title
Скандален запис от партийно събрание на ГЕРБ, от който се разбира, че местният парламент взима нарочно подготвени незаконосъобразни решения, за да бъде дискредитиран областния управител Венци Каймаканов, бе разпространен чрез медии днес. Звуковият файл е бил пратен на Дарик радио от неизвестен на този етап подател, а в него отчетливо се чува гласът на кмета Иван Тотев, който държи реч пред партийните структури. Според звуковия файл незаконосъобразните решения се гласували, за да ги връща губернаторът, като така нереализираните проекти да тежат на неговите плещи. От записа се разбира още, че се подготвя за гласуване “брутално незаконно решение”. “Знаете ние много добре го изиграхме и никой не разбра”, казва още Тотев пред съпартийците си.

Изтеклият запис идва само два дни, след като ген. Димитър Цветков се заобича официално с Новия политик Николай Бареков. И доказва, че в ГЕРБ вървят сериозни деструктивни процеси, тъй като записът, направен с мобилен телефон, със сигурност е излязъл от член на партията. Веднага след изтичането на скандалния звуков файл главата на кмета поискаха Славчо Атанасов и Ние, както и Дани Каназирева заедно с групата й. С официална позиция от опозицията засега не са излезли само БСП.

Незабавна оставка на кмета Иван Тотев, заради нанесената тежка обида към всички общински съветници и необратимо компрометиране на кметската институция, заради изказаното от него твърдение, че Общинският съвет на Пловдив взима нарочно подготвени от градската управа незаконосъобразни решения, призоваха от НИЕ. Те и Дани Каназирева настояват прокуратурата да се самосезира. Това са несериозни неща, няма да подавам оставка.Ние можем да си говорим на събрание всичко, това са манипулирани записи, тъй
като са извадени от контекста, обяви градоначалникът.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.