Мария Капон поведе листите на ЕНП в града и в областта

Героите на деня

Image title
Председателката на Единна народна партия Мария Капон поведе листите на формацията и в града, и в областта. Тя представи днес лицата, които ЕНП предлага на избирателя. И в двете листи след Капон следват 11 души- експерти, граждани с каузи, предприемачи, учители. Изкуствено е разделението на Пловдив град и област, затова съм водач и на двете места. Това е първото ни явяване на парламентарни избори. Излизаме пред хората напълно самостоятелно, с лице и мисия. Всеки от нас е кандидат в района, на който принадлежи, в който живее и работи. Image title
Затова и аз съм в Пловдив, а не в столицата. ЕНП не приема политическия парашутизъм, обясни Мария Капон.
Мотото на кампанията ще е „За силна икономика срещу бедността. Време е за смелост“. Всички от листите ни са хората с лична кауза, която ще е част от кампанията ни. Тези хора водят обществена битка с години и ще продължат да го правят, подчерта Капон и посочи втория в листата за града- журналистката Веселина Божилова, която от 9 години воюва с наркотиците като председател на сдружение „Майки срещу дрогата“. Трета е Елисавета Котова, която от години води Националната асоциация за подпомагане на децата с диабет и е част от пациентските организации. В Пловдив ще се борим с пришълците. Каквито са повечето водачи на листи, които са тук за деня, за мига, после се качват на колите си и си отиват. Излизаме сами на избори, защото сме смели и защото предлагаме алтернатива. Който иска, нека гласува за онези лица, които ни управляват вече толкова години- повечето от тях са на челни избираеми позиции именно в Пловдив, допълни Капон.
Един от основните пунктове в кампанията на ЕНП ще е постигане на национален консенсус по приемане на Закон за фалита на физическите лица, който да пази покрива над главата на всеки гражданин. Другите основни точки са идеята „Лечение вместо наказание“, който се отнася за наркозависими, въвеждане на електронна здравна карта в здравеопазването, излизането на хора-карти от парламента, които отиват там със солети и минерална водичка с единствената мисия да гласуват според партийната повеля.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.