Героите на деня

Кеворкян праща адвокат в бТВ

Image title
Още утре ще изпратя адвоката си в бТВ с писмо, с което ще искам право на отговор. Това заяви специално за ВЕВЕСТИ известният журналист и телевизионен водещ Кеворк Кеворкян.
Поводът е днешния разговор в сутрешния блок на телевизията „Денят започва”, посветен на морала и границите на допустимото в журналистиката. Там главният редактор на в. Галерия Кристина Патрашкова без да споменава името му, пространно говори за доносника Димитър и негови публикации в Труд, в последната от които нарича вестника „парцал”. Тя определи материалите като „доноси”. Патрашкова разкри, че този същият човек искал да оглави вестник Галерия, „да бъде главен редактор, да бъде консултант, да получава десетки хиляди левове.” Днес, в последния брой на вестника в авторски материал Патрашкова разказва за среща с Кеворкян, в който недвусмислено го посочва като човека, който е искал да стане главен редактор на вестника. За това е поискал 30 000 лева месечно.
Във вторник във в. „Труд” Кеворкян остро нападна бившата барета и агент под прикритие Алексей Петров, за който се говори, че финансира вестник Галерия. „Е, накрая сам ми каза, че Галерия е негов вестник, пише Кеворкян в седмичния си телевизионен анализ, озаглавен „Толстолоб”.
Името на Кеворкян в контескта на разговора първо бе споменато от медийния експерт Георги Лозанов.
Журналистът Явор Дачков бе по-директен: „Говорим за Кеворкян” – обяви той , като каза за негови публикации, че са като съвременен донос, арогантно, с мутренски стил, всъщност много бездарно написано, защото той не може да пише добре” – определи Дачков. „Някой трябва да излезе и да каже: „Кеворкян, върви си в 89-а година и си стой там. Недей да пишеш доноси и не се дръж като мутра”, призова зам.-главният редактор на Галерия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина