БългарияГероите на деня

Изненадващо: Зико и реформаторите се разделиха в днешния парламент

Една от версиите за развода са президентски избори

Общата група на реформатори и хората на Здравко Димитров в Общинския съвет изненадващо се разпадна на сесията днес. Решението за развода дойде от съветниците от РБ, които пожелаха да обособят собствена група, тъй като Блокът бил водещ. Това свари неподготвени двамата от страната на коалиция "Здравко Здравко Димитров- Да решаваме заедно"- Ангел Ангелов и Коста Хаджиев, които нямаха абсолютно никаква представа за намеренията на вече бившите си партньори. Пепа Деведжиева от името на реформаторите заяви, че участието им в коалицията било грешка.

Една от версиите за случилото са предстоящите президентски, като се предполага, че бившите съмишленици ще подкрепят различни какдидати за президент на Републиката- едните ще застанат зад кандидатурата на РБ, другите зад тази на ГЕРБ. Така коалицията "Здравко Димитров- Да решаваме заедно" остана само с двама общински съветници, което е недостатъчно за образуване на нова група. А Ангел Ангелов няма да може да заема поста на зам.-председател на местния парламент. Очаква се на следващата сесия новообразуваната група на реформаторите да определи един от четиримата съветника за мястото на Ангелов.

Пепа Деведжиева, бивш лидер на ДСБ, заяви, че желанието и е било да бъде променено името на групата, но така и не се е достигало до консенсус, което явно също е допринесло за днешните събития.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина