Героите на деня

Директорката, която даде 30 бона от училищната каса на любовника си, завежда дело за неправомерно уволнение

Image title
Бившата директорка на столипиновското училище „Пенчо Славейков“, която даде 30 000 лева на заместника си, преди да го уволни, е завела дело за неправомерно освобождаване от поста. Стоименка Георгиева взе огромната сума от касата на училището, за да я даде на Петър Димитров, с когото се оказа, че живее на семейни начала. Кметът Славчо Атанасов прати финансова проверка след жалба на учителите, която установи огромната липса. Последваха стачки на учители и ученици с категоричното искане Георгиева да си замине. Чашата преля, когато Стоименка уволни учителката по литература Христинка Маринова. Ромчетата от нейния клас оглавиха масовата стачка, на която мятаха домати и яйца по прозорците на школската шефка. Когато положението излезе извън контрол, началникът на инспектората Павлинка Кацарова освободи Георгиева за несправяне със служебните задължения.
Вместо да върне 30-те бона обаче, ексдиректорката решила да заведе дело, в което настоява да я върнат на поста, и иска 10 000 лева обезщетение – това са 6 работни заплати и болнични.
Няма да допуснем повторно идване на обвинената в измами и кражби директорка, която източи училищния бюджет, заявяват от образователния синдикат на Подкрепа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина