Делчо Бакърджиев замени Дани Каназирева в ДБГ

Героите на деня

Бизнесменът от Лъки е известен със спасителна акция в леден водоем

Вече работим спокойно, напрежение няма, подчерта той

Делчо Бакърджиев (в дясно)
Делчо Бакърджиев (в дясно)
Делчо Бакърджиев замени Дани Каназирева на поста областен координатор на  Движение България на гражданите, стана ясно на брифинг в щаба на партията днес. Бизнесменът от Лъки бе представен пред медиите с уверението, че в ДБГ вече всичко е спокойно. Бакърджиев е на 44 години, педагог по образование. Известен е с присъствието си в политическия живот на града си и със спасителната операция във водоем в планината, при която с риск за живота си е извадил давещ се под пропукалия се лед рибар. Възобновяваме работата навсякъде след краткия трус в неделя. Напрежение вече няма. Атмосферата е спокойна и делова, каза новият областен координатор и представи част от общинските председатели от областта, които бяха в залата. Бакърджиев подчерта, че не е ясна точна бройката на напусналите с Каназирева, но подчерта, че много от тях са заявили желание да се върнат в партията. В Лъки нямаме нито едно заявление за напускате, допълни той. Лидерът на партията под тепетата д-р Димитър Шишков пък отново подчерта, че обявените цифри в неделя са абсурдни, тъй като движението никога не е имало такава членска маса. Реалните членове в Пловдив са близо 320, имаме 150 нови молби за членство. От Нова година до този момент 9 души са напуснали, каза докторът. Хора от областта го допълниха, като обявиха, че в Карлово вече се работи с екип. Не е истина, че там след оттеглянето на Каназирева няма нито един член. От Асеновград трима души от опорния екип и двама члена са подали оставка. Структурата ни там обаче действа, казаха от областното ръководство. Да, имаше леко сътресение, но сега в областта нямаме проблем. Напускаха координаторите в Карлово, Брезово, Раковски, Първомай, но членската маса остава, заяви Делчо Бакърджиев.

Не обвинявам Каназирева нито хората, които напуснаха. Това си е тяхно решение. Нямам против това, но бих имал против, ако се е случило с театрална демонстрация- това не би било коректно, каза д-р Шишков, визирайки препълнената зала в хотел Тримонциум в неделя, която сравни със студентите в Арена Армеец. Защо това не се случи преди два месеца. Нищо не се е променило в политиката на ДБГ в последната година, попита Шишков. Това за нас не е скандал, а плюс- разбрахме кои са истинските хора в движението, каза още докторът.

Вътрешните социологически проучвания на партията сочат между 7-10 процента подкрепа в страната. До няколко дни ще е ясна и пълната листа за града. Самият Шишков ще е вътре, но вероятно на трето място. Водач е обявеният миналата седмица експерт Калин Томов. От гражданската квота ще е Динко Атанасов, който е председател на едноименното сдружение. Шефът на предизборния щаб е Васил Петров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.