Десислава Желязкова: Натиск в процедурите за храни в детските градини е оказван навсякъде

Героите на деня

Защо Тотев не излезе и не защити Райна Петрова, нали е негов избор, пита бившата герберка

Десислава Желязкова показа документа, пуснат от юриста на район Западен до директорите на детски градиниИма масов натиск върху директорите на детски градини в процедурите за доставки на храни, каза днес бившият кмет на Западен Десислава Желязкова. Тя извади придобилия публична известност в края на миналата година документ, който юристът в районната администрация Мирослав Тенев изпраща до ръководителите на ЦДГ и ОЗД в Западен. В него той предлага услугите си на директорите във връзка с предстоящи процедури по възлагането на обществени поръчки за доставка на храна в детските заведения през 2014 г. срещу 250 лева, заедно с готови договори за услугата му. „Уведомявам ви, че ако откажете да сключите граждански договори за подготовката и провеждането на процедурите с мен, няма да може да разчитате на никакво съдействие от моя страна, тъй като тази работа не влиза в кръга на служебните ми задължения”, пише Тенев до директорите. Е, това не е ли оказване на натиск, попита Желязкова и подчерта, че вероятно това се случва във всеки от районите в града. Човек, който казва, че районните кметове в града са негов избор, трябва да излезе при ситуацията с Райна Петрова и да даде обяснение на обществеността. Защо само тя е подведена под отговорност, нека работодателят й излезе и я защити, коментира Желязкова.  Натискът в Пловдив е практика. Пред вас съм, защото мълчанието е съучастие, допълва бившата герберка. Тя припомни, че е освободена от кметския кабинет в районната администрация, тъй като не се е съгласила да предостави общински апартамент на съветникът от ГЕРБ Петър Попов. Той не отговаряше на условията и бях привикана на килимчето. Разбрах обаче, че в крайна сметка си е получил жилището, при положение, че на опашката чакат майки с по две и три деца. Моралът е нулев. В Пловдив има еднофамилно управление. Тук  е депутат- общински съветник, депутат- общински съветник. И единственият Цар Слънце, който е свършил много за града и всичко е прекрасно. Къде е корективът, питам аз, продължи Десислава Желязкова.

Това, което стана с Райна Петрова е символ на цялото управление на Тотев. Ако продължаваме да мълчим, както всички мълчахме за КТБ, в един момент ще берем гнилите плодове от това мълчание. Чудя се ще пропее ли Райна Петрова като Лили Иванова. Случилото се с нея е върхът на карфичката в задкулисието на Пловдив. Смятаме, че прокуратурата трябва да провери дали не става въпрос за престъпна група. Защо от 1 седмица Тотев мълчи по въпроса? Райна Петрова също мълчи дали е казала, че може да пропее като Лили Иванова. Защо, попита Илко Илиев.

 
 

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Десислава Желязкова: Натиск в процедурите за храни в детските градини е оказван навсякъде

  1. Това не е практика само в Пловдив, а и в кметствата на София и другите градове на страната, най-вече тези с кметове от ГЕРБ. Директорите на детските градини и училища са под невероятен натиск. Както се почна разкриването на тази кметска далавера там да се продължи и на другите места. Съвсем се окопаха и забогатяха.

  2. Илко илиев да си мълчи, безсрамие пловдивско, толкова години нищо не направихте за града,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.