БългарияГероите на деня

Дани Каназирева: Велоалеята на бул. „Мария Луиза“ ще създаде хаос в трафика

С абсурдното решение общината нанася пореден удар на бизнеса и  намалява местата за паркиране на гражданите, коментира юристката

Велоалеята, която започнаха да правят до църквата „Св. Петка“ на бул. „Кн. Мария Луиза“,  е поредният абсурд,  каквито има в изобилие в проекта за изграждане на веломрежа, счита лидерът на „Съюз за Пловдив“ и общински съветник адв. д-р Дани Каназирева.  Трасето за колоездачи между ул. „Петко Д. Петков“ и бул. „Източен“ ще създаде  още по-големи проблеми в движението и ще намали местата за паркиране. Това е още едно неудобство за гражданите и удар върху дребния и средния бизнес, който общината нанася с необмислените си действия, коментира кандидатът за кмет.

Строителите, наети за изграждането на велоалеите, режат асфалта в крайната лента на булеварда.  Това означава, че вместо трилентово пътно платно ще останат само две ленти. По същия начин се намалява и отсрещното платно, тъй като велоалеята минава от двете страни на изключително натоварения булевард. Унищожава се изградената инфраструктура  – джобове за паркиране.  От третата лента за велоалея се отнема един метър, а два метра остават за успоредно паркиране. На практика ще има много по-малко места за спиране, макар че те и сега са недостатъчни. При паркирането колите неизбежно ще навлизат във втора лента, с което ще се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Булевардът ще се накъсва заради затрудненията с паркирането и пешеходната пътека, която се намира на 200 метра от ул. „Петко Д. Петков“. На бул. „Мария Луиза“ има многоетажни жилищни блокове и десетки търговски обекти и офиси. С погрешното решение за прокарване на велоалеята по булеварда се нарушават интересите на бизнеса и на гражданите, които имат нужда от спокоен трафик и места за паркиране. В офиса на „Съюз за Пловдив“ вече се обаждат пловдивчани, възмутени от това, че вместо да облекчава движението, общинското ръководство го затруднява, коментира Каназирева.

Отново сновната цел е да се усвоят 14-те млн. Лева. Все по-очевидно става, че за изграждането на велоалеи, които безспорно са необходими, липсва ясна и добре обмислена концепция.  Явно, когато е подготвян проектът, е гледано в тавана, затова и ефектът е показателен: едно се прави, две се рушат, допълва юристката.   

При строежа на велоалеите се унищожават тротоари, тревни площи, дървета.  Проличава нефункционалност и противоречия с интересите на пешеходци,  на дребния и средния бизнес. „Съюз за Пловдив“ отдавна настоява за пълна ревизия на проекта и възстановяване на унищожените тротоари и зелените площи.  Време е за оставки на отговорните лица, чието недоглеждане доведе до очебийни грешки и нахалос похарчените милиони, счита Дани Каназирева.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

 1. Като прочета „Мутренски заведения“, и т.н. ми става смешно,Това са напълно нормални кафета,това ,че някой са комплексирани, и не смеят да седнат там,не означава че клинетите са мутри.
  А хората, които имат непоносимост към Успелите, най-вероятно са доста смачкани , та …лекинко с квалификациите…
  Бъдете по-позитивни ,и четете повече,злобата е вредна! 🙂

 2. „Лягаш“,вместо да спориш с „тея от блоковте“,залегни над образованието си! Фактът,че си завършил с „пълно 6″циганското училище,не те прави равен с пловдивчани…

 3. Много ясно ..
  А между другото, никой от живеещите в блоковте не паркира там… всички паркиат зад блока или в уличките. Кой нормален ще си паркира колата пред чалгаджийското заведение на булеварда примерно?
  Тая леля само глупости говори, сигурно е минала оттам по случайност и си е казала чакай да кажем нещо за тоя булевард….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина