БългарияГрадътЕвалаНовини

Над 11 хиляди лева бяха събрани за ремонт на Педиатричното отделение на МБАЛ „Свети Мина“

Благотворителната Коледна вечер, организирана от отдел „Програми и проекти“ към МБАЛ „Св. Мина“ успя да събере 7710 лв., а в дарителската сметка за каузата постъпиха още 1650 лв. Като най-щедър дарител бяха отличени лаборатории „Synevo България“, които предоставиха 1000 лв.

Участниците в програмата се включиха благотворително, украсата за тази вечер също бе дарение. Благодарим на всички, които се отзоваха и подкрепиха инициативата, чрез която ще направим детското отделение на болницата едно по-уютно място за малките пациенти“, заяви експертът в отдел „Програми и проекти“ Мария Куманова.

Пловдивските „Ротаракт“ и „Интеракт“ клубове, с подкрепата на Сдружение „Lady Bikers MPowered Bulgaria“ (Жените Мотористи ЕМпауърд България), също се включиха в инициативата като имаха свой специален щанд на Коледния „Базар „Капана“. Там доброволци предлагаха ръчно изработени коледни картички, сувенири и лакомства, като парите от продажбите отново бяха предназначени за ремонта на отделението. За петте дни на базара, доброволците от клубовете набраха още близо 2000 лв., с което събраните средства нараснаха до 11 000 лв.

Тази сума ще ни позволи да започнем ремонта поетапно, стая по стая, за да може отделението да продължи да функционира. Ще освежим стените, ще бъде подменена подовата настилка и ще закупим необходимата мебелировка за стаите, които са в най-лошо състояние. Няма да спрем дотук и съм уверен, че ще набавим необходимата сума за ремонта на цялото отделение“, коментира управителят на МБАЛ „Свети Мина“ проф. Петър Петров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина