БългарияЕвалаНовини

Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив с рампа за достъп на хора с трудности в придвижването

Фондация „За Нашите Деца“ изгражда рампа за осигуряване на лесен достъп до сградата на Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив на хора с трудности в придвижването. Рампата е част от усилията на организацията за създаване на достъпна среда за посетителите на комплекса. Освен с парапет рампата ще бъде оборудвана с подгряваща система, която ще гарантира безопасното й ползване и при заледяване.  Съоръжението ще бъде готово до средата на м. септември.

Изцяло със средства на дарители вече е монтиран асансьор до 3-ти и 5-ти етаж на сградата на бившия дом за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович“, в който са разположени кабинетите и залите за работа с деца и семейства в нужда. Двата етажа, в които е разположен комплекса са предоставени от община Пловдив и преобразени от фондацията изцяло със средства от дарения. Тук предоставяме и развиваме разнообразни социални услуги за постигане на оптимално развитие на децата в ранна детска възраст, подкрепа за сигурна семейна среда и преодоляване на рисковете за живота и здравето на децата.  Екипът на нашия център за обществена подкрепа „За деца и родители“ – социални работници, специалисти „Ранно детско развитие“ и „Ранна детска интервенция“, психолог, логопед, кинезитерапевт, рехабилитатор, провежда индивидуални и групови сесии, съобразени  с потребностите на децата и техните семейства. Партнираме си със специалисти от здравния, образователния и социалния сектори, за да осигурим комплексната подкрепа, от която децата и родителите се нуждаят.

Благоустрояването на дворните площи на комплекса за създаване на  достъпна среда е възможно благодарение на финансовата подкрепа от фонд „Социална закрила“ по спечелен от фондацията проект.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина