БългарияГрадътЕвалаНовини

15 години Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“

През 2021 г. организацията отбелязва петнадесетата година от своето създаване и от началото на мисията си да популяризира доброволчеството и да насърчава гражданската активност на младите хора

Асоциация “Голям брат, Голяма сестра България” е неправителствена организация, регистрирана през 2006 г. и е представител в страната на международната мрежа „Голям брат, Голяма сестра International”, като предоставя менторски услуги на деца и младежи в неравностойно положение чрез едноименната менторска програма. Организацията работи вече второ десетилетие, като се стреми да предоставя различни възможности за полагане на доброволен труд на младите хора и по този начин спомага както за личностното им
развитие, така и за сформирането на по
отговорно и активно общество. През изминалите 15 години в различни програми и инициативи на Асоциацията са се включили повече от 1500 доброволци на различна възраст и с разнообразен социален и културен профил. В последните няколко години, организацията фокусира голяма част от усилията си върху популяризиране на нуждата от признаване на уменията, придобити от доброволчество и менторство както на национално, така и на Европейско равнище.

За да отбележи своя двоен празник на 5и декември 2021 г. Международния ден на доброволеца, Асоциация „Голям брат, Голяма сестра България“ организира две поредни
събития в град Пловдив
: 

Дискусионен форум „Доброволчеството е за всеки“ Начало 11.00 ч., Зала „Метеор” към Младежки център Пловдив. В срещата ще се включат доброволци, участвали в различни проекти и кампании на Асоциацията и ще разкажат за своя опит по следните теми:
Двустранни процеси в менторските отношения
;
Доброволчество по време на пандемия
;
Междукултурно опознаване и придобиване на умения на 21ви век чрез участие в Програма „Еразъм+” и Европейски Корпус за Солидарност.

Събитието е отворено към всички желаещи да се включат, като се изисква предварителна регистрация и сертификат за ваксинация срещу COVID19, сертификат за преболедуване или негативен резултат от тест. Повече информация може да бъде намерена в събитието във Фейсбук.

Церемония „Предай нататък” Начало 19.00 ч., Wunderbaer Hills Beer Bar & Shop. Асоциация „Голям брат, Голяма сестра България“ събира своите дългогодишни доброволци, партньори и колеги на кратка церемония и коктейл, с които да изкаже признателност и да чества годишнината си. Присъствието е с покани.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина