Изпод тепетоМнения

Сняг натрупа в Централна поща

Половината от фоайето е преградено заради опасния стъклен покрив

Състоянието на сградата се влошава с всеки изминал ден, вътре температурите са като тези навън

Мозайката на Слона е претърпяла допълнителни щети от влагата

В Централна поща е натрупал сняг. Звучи невероятно, но снимките ни го доказват. С лекота служителките по гишетата в сградата можеха да си направят и снежен човек в обедната почивка, ако, разбира се, не умираха от студ. Защото вътре във фоайето, температурите са като тези навън. Пък и сняг навява.

Всъщност, ситуацията не е повод за майтапи, а за притеснения. Тъй като състоянието на емблематичната соц постройка е трагично. А и опасно за хората вътре. Голяма част от фоайето е заградено заради възможността стъкленият покрив да се сгромоляса върху някого всеки момент. Преградата, разбира се, е пълна импровизация- за целта се използват стари канцеларски столове и канап. Безобразно е това, което виждам. Ако не вали сняг, тече вода. Това би следвало да е важна и представителна сграда, а е оставена да изглежда в този вид и да се саморазрушава,  коментира мъж пред Под тепето, който подчерта, че е чест посетител в общественото здание заради служебните си ангажименти.  Продължава да се руши и мозайката на Георги Божилов- Слона в зоната около оградената опасна част от фоайето. Няма никакви новини около намеренията на общината да реставрира монументалната творба, тъй като на този етап процесът по закупуване на дяла на Български пощи от имота не е финализиран.

Централна поща е гостоприемна само за градските гугутки, които влизат и излизат съвсем спокойно през пробойните в покрива. Дори се намират добри хора, които да ги хранят, както се вижда от снимките ни. Тази гледка описва точното състояние на пощата- станала е гълъбарник, каза още събеседникът ни.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „Проект“антът г-н „индж“ Иб. Тотев ни пробутва скъпи крадливи „проекти“ като Гребни КАНАЛИ (за расово комаровъдство във всяко кметство), КОЛОдруми, ВЕЛОдруми, ХИПОдруми, нови „опери“ и „циркове“ че са ни затрябвали. Открадна ли ИСТИНСКИТЕ СИЕНИТНИ ПАВЕТА -високо ценени из ЦИВИЛИЗОВАНИЯ свят за твърда валута (даже начинаещ прокурор ще се справи). КРАДЕ, а Градът е съсипан

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина