Изпод тепетоМнения

3D пеперуди и дракони –хит в татуировките

Биомеханиката е предпочитана от мъжете , а розите и надписите изкушават дамите, разказва татуистът Данаил Чучев

Image title
Пеперуда , току що кацнала на рамото ви. Или гущер , който се спуска по гърба ви. Роза , която разцъфва върху глезена, или змия , която се увива около китката ви. Така ще изглеждат модерните татуировки идващото лято. 3D рисунките ще бъдат абсолютният хит  в татуировките тази година. Това са реалистични образи, които върху кожата са направо като живи. Но за да се постигне зашеметяващият им ефект, майсторите на татуирането трябва доста да си поиграят със светлосенките, разказва татуистът Данаил Чучев, който от няколко дни e новото попълнение на студио за красота  “Fashion Face” . Татуировките отдавна не са онези синкави аматьорски рисунки, на които се изобразяваше най-често котва или сърчице.

Днес креативността е взела връх и се търсят всякакви артистични методи татуировките да са красиви, да се забелязват отдалеч и най-вече да допълват по най-добрия начин личността на носителите им, като изразяват тяхната индивидуалност, характер и вкус.

Есента, зимата и ранна пролет са най- подходящите сезони за татуировки, за да може кожата да се възстанови бързо. Мнозина са тези, които не се задоволяват с малък надпис или рисунка, а предпочитат да превърнат ръката, крака или гърба си в произведение на изкуството. А това отнема доста време. “През последните години има истински бум.  Татуират се както мъжете , така и жените. Диапазонът на възрастта ,  в която хората си правят татуировки, също се разширява- имам 62 годишна клиентка , на която съм направил четири татуировки. На съпруга й -също” разказва Дидо. Той поставя ограничения само за долната граница на клиентите си- задължителните 18 години. “Ако са по-малки, трябва да имам съгласието на родител”, категоричен е той.

Image title
Бодиартът също следва своя собствена мода. Тя зависи от много неща- от компанията , в която се движи човекът, от сезона, от китайския календар, от това дали хората са влюбени или прекаляват с пиенето, шегува се татуистът. Миналата година той е нарисувал няколко дракона. Тази година  по китайския календар е годината на Черната водна змия ,. Според източната философия тя е Владетелка на ума и сърцето, пазителка на семейните ценности, изцерителка на физическата болка и носителка на духовното извисяване . Затова и желаещите да носят нейния символ вероятно ще бъдат доста. Други популярни татуси са тези на религиозна основа. “Мой клиент поиска да му татуирам Богородица в 3D , след като тя му се беше явила насън. Друг пък беше загубил брат си и искаше да му нарисувам неговия образ”, спомня си татуистът.

Image title
Все по- предпочитани , особено сред мъжете, са татуировките с биомеханика- рисунката е направена така, сякаш част от кожата липсва, а под нея се виждат мускули и кости , съчетани с машинни части и компоненти.   Друга мания са хорър татусите-  реалистични картини на  рана от нож  (небрежно зашита) , дупки от куршуми, от които се стича прясна кръв или следа от вампирска “целувка”.  Плетениците, китайските йероглифи и готическите надписи все още са търсени и не са демоде. Стилът Writing – изписване на послания ,пък трайно се наложи сред дамите.  “Понякога пиша цели писма отстрани на тялото, под ръката или от вътрешната част на ръката” , разказва Дидо.

Интересно е, че декорацията на тялото придобива дори колекционерски дух. За феновете на татуировките това е подарък, който правят на себе си, а с  годините някои обрисуват цялото си тяло.
“Има много клиенти , които идват с желанието да татуират името на любимия си човек. Винаги се опитвам да ги разубедя , защото ми е омръзнало да преправям надписи” шегува се Дидо.  Това , с което не прави компромис, е стерилността и материалите. “Работя с 25 цвята различни бои. При 3D рисунките не може да мине с 2 -3 цвята” казва ЧучевImage title
. Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина