БългарияГрадътНовини

Ученици от Френската гимназия с награда от Европарламента

Пловдивски ученици от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ представиха България в Европейския парламент в Страсбург. Радина Минкова от XI клас и дванадесетокласничката Евгения Генчева, заедно с ръководителят на училищния европейски клуб г-жа Донка Алексиева, участваха в младежки семинар, посветен на Наградата „Сахаров“. На форума взеха участие представители на 28 европейски държави.

Гимназистките имаха възможност да присъстват лично на официалната церемония за връчването на Наградата за свобода на мисълта и отстояване на правата на човека, която тази година тя бе присъдена на украинския народ.

Френска езикова гимназия в Пловдив, като училище посланик на Европейския парламент от 2018-та г., бе наградена от бюрото на ЕП в София да представи България на този форум за отлични постижения на школото в Програмата за училища посланици и челно място в класирането въз основа на дейността на Програмата за миналата година.

Припомняме, че ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ е първото училище у нас, отличено с наградата „Симон Вей“ за мултикултурно образование и толерантност.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина