БългарияНовини

Солидно почерпен успя да открадне бус „Мерцедес“

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем, управлявал отнет автомобил с концентрация на алкохол от 3,96 промила. Щ.И., на 41 г. е предаден на съд за това, че на 31.05.2022 г. в с. Дълго поле, обл. Пловдив, е отнел чуждо моторно превозно средство – товарен автомобил – бус, марка „Мерцедес“. Последвала е повреда на превозното средство в размер на 1472 лв. Деянието е извършено в пияно състояние.

Щ.И. е предаден на съд и за това, че е управлявал товарния автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 3,96 на хиляда.

Собственичката на товарния автомобил-бус се занимава със зеленчукопроизводството в с. Дълго поле, обл. Пловдив. Щ.И. бил нает на работа при нея. На 31 май 2022 г. работниците ползвали почивен ден. Към 12 часа Щ.И. решил да отиде до дома на жената в с. Дълго поле, като знаел, че там бил паркиран товарния бус „Мерцедес“. Влязъл в жилището, взел ключа за колата и натоварил в нея селскостопанска пръскачка, която искал да прекара до дома си. Той не бил получил съгласието на собственичката да ползва автомобила.

При преминаване на едно от кръстовищата в с. Дълго поле, Щ.И. не успял да овладее колата и се блъснал в железобетонен стълб от електропреносната мрежа. На място пристигнали полицейски служители, които установили, че автомобилът е отнет, а Щ.И. го управлявал след употреба на алкохол – 3,96 промила. Товарният автомобил бил повреден в предната част.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина