БългарияНовини

МВР предприема засилени мерки за празниците

Следят за нерегламентирана продажба на пиротехника

Заради предстоящото голямото пътуване за предстоящите празници от Министерството на вътрешните работи ще предприемат мерки за безопасност по пътищата у нас, съобщава OFFNews.

На брифинг в сградата на Главна дирекция „Национална политиця“ Йото Василев от „Пожарна безопасност и защита на населението“ заяви, че се извършват проверки за безопасността на обществените обекти. По думите му ще има изнесено дежурство от пожарни автомобили в централните части на София, Бургас и Велико Търново.

Кампанията е традиционна и се провежда в цялата страна. От Пожарната са проверили 1800 увеселителни обекта и за настаняване. В 313 обекта са открити нарушения – липсващи документи, липса на евакуационно осветление. Съставени са 19 акта. В няколко града ще има изнесени екипи на дежурства.

Мария Ботева – инспектор от „Пътна полиция“, обясни, че от 23 декември до 3 януари ще бъде създадена организация, така че да има допълнителни екипи на входовете и на изходите на големите градове.

„Контролната дейност ще продължи и през нощта, а ако се установят нарушители, ще бъдат извеждани от пътния поток. Ще се следи за извършване на неправилни маневри, за движение в аварийната лента на магистралите“, заяви главен инспектор Ботева.

От 24 до 27 декември, както и на 1 януари ще има специализирана полицейска операция за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Главен инспектор Емил Ангелов посочи, че ще се наблегне на продажбата на пиротехника.

„Все още няма съставени актове, но за миналата година има 22 акта за нерегламентирана продажба. Актовете се движат от 20 до 40“, каза той.

Глобите са от 500 до 2000 лева за употреба на неподходящо място. Той апелира родителите да не дават пиротехника на децата си:

„На всяко изделие има инструкции, ако всеки отдели по 2 минути, за да ги прочете, то няма да имаме инциденти“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина