БългарияГрадътИзпод тепетоНовини

Даяджиите вече имат ПОС терминали

Автомобилите за контрол на ИА „Автомобилна администрация” вече са оборудвани с ПОС терминални устройства, пише OFFNews. Те са свързани с електронната система за контрол на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления, съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията.

ПОС терминалните устройства дават възможност за плащане на наказателните постановления от нарушители, които са чуждестранни граждани без постоянен адрес на територията на България, както и български граждани.

В случай, че нарушителят не желае да обжалва глобата може да я заплати веднага чрез ПОС терминал или по банков път в 14-дневен срок, като и в двата случая стойността на глобата се намалява с 20%.

Чрез въвеждането на този метод на заплащане ще бъде завишена събираемостта на глобите и ще се намали административната тежест, обясняват от транспортното министерство.

Оборудването на автомобилите с ПОС терминали започна поетапно в началото на месеца. До момента над 10% от нарушителите без постоянен адрес на територията на България са се възползвали от този начин на заплащане на глобите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина