БизнесГрадътЗелен градИзпод тепетоНовини

Парк за зареждане на електромобили откриват в Пловдив

Парк с пет зарядни станции за електромобили се открива пред Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.

Schneider Electric™, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, стартира партньорство с първата изцяло електрическа услуга за споделено пътуване SPARK. Пред Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, индустриална зона Радиново, е обособена зона на SPARK, като по този начин на служителите и гостите на Schneider Electric се предоставя възможност за екологично чист, удобен и достъпен транспорт от и до фабриката.

На локацията са монтирани и 5 броя зарядни AC станции за електрмобили Schneider Electric EVlink Smart Wallbox с мощонст 22 kW. Станциите са със свободен публичен достъп и са част от най-голямата зарядна мрежа в България и региона – Eldrive. Това партньорство стимулира екологичния начин на придвижване и електрическата мобилност в района, както с лични електромобили, така и за електрификация на корпоративни автопаркове.

С това партньорство Schneider Electric поема следващите си стъпки напред към ангажимента по изграждане на нулев въглероден свят. Инициативата е в изпълнение на 6-те ангажимента за ускоряването на устойчиво развитие за всички, част от които са климат, ресурси, доверие, равенство, поколение и местно ниво.

Възприемането на електрическата мобилност е по-бавен процес, а Schneider Electric демонстрира, че е постижима бърза промяна, като същевременно се гарантира комфорт и икономия за шофьорите.

През 2020 г. Schneider Electric обяви членството си в инициативата ЕV100 на неправителствената организация „Гpyпa пo ĸлимaтa“. Тя е насочена към приемането на корпоративните политики за формиране на фирмени автопаркове, съставени от 100% електрически автомобили, до 2030 г. С изграждането на този първи проект на Schneider Electric със свободен достъп точно до Умната фабрика на компанията в Пловдив, тя прави инвестиция именно в тази посока.

До 2030 г. Schneider Electric ще подмени 14 хиляди фирмени автомобила в над 50 страни с електромобили. До 10 години компанията се очаква да инсталира инфраструктура за зареждане на електрически коли в основните си офиси и фабрики, като водещите страни вече показват възможностите на иновативната ЕсоЅtruхurе еМоbіlіtу – архитектура с микромрежови технологии, управление на активни и нови системи за енергиен мениджмънт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина