Емблематични места светнаха в оранжево в знак на съпричастност срещу домашното насилие

Актуално Гласове Градът Живот Новини

Зонта клуб Пловдив започна ежегодната си 16-дневна кампания на активност против насилието над жени – ГАЛЕРИЯ

Всяка трета жена у нас е жертва на домашно насилие

В Международния ден за елиминиране на насилието над жени – 25 ноември, дамите от Зонта клуб в Пловдив дадоха начало на кампанията “Не на насилието  над жени”. Инициативата бе открита с информационен щанд на пл. “Стефан Стамболов” 1. Там е позициониран специално изграден, брандиран павилион.

На него в рамките на 2 дни членовете на клуба, съвместно с фондация ДА, ще раздават на минувачите листовки, брошури и балони с послания против насилието над жени.

Кампанията на Zonta International – „ЗОНТА казва НЕ на насилието над жени“, e ежегодна и цели да повиши осведомеността и да засили действията против насилието над жените и момичетата по света чрез акции на клубове от всички дискрити и връзката на Zonta с ООН.

Инициативата продължава до 10 декември – Международният ден за правата на човека.

Тази вечер в оранжево бяха осветени знакови сгради и места в Пловдив, а през цялата кампания на фасадата на ДК „Борис Христов“ ще има светещ надпис „ЗОНТО казва НЕ“.

През целия период на кампанията основни линии на градския транспорт в Пловдив ще бъдат облепени със стикери „ЗОНТА казва НЕ“.

В основни пловдивски средни училища се предвиждат лекции по темата и излъчване на видеоклипове пред учениците, съобщи пред Под тепето Донка Пашова, председател на клуба. Акцията в училищата ще продължи до април идната година.

Припомняме, че всяка трета жена у нас е жертва на домашно насилие, сочи статистиката. Официална такава обаче в България не се води.

Очаквайте продължение по темата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.