АктуалноЗабравеният градНовини

Журналист се контузи по 130-годишните стълби в Хуманитарната гимназия – ВИДЕО

Колега падна по опасните стълби, докато вътре министърът на културата в оставка обсъждаше старта на дългоочаквания спешен ремонт на сградата с ръководството на училището и града

Вижте в какво състояние е училището, в което учат над 2000 деца – ГАЛЕРИЯ

Всеизвестно е, че историческите каменни стъпала на най-старата гимназия в страната са тесни, хлъзгави и с липсващи парчета. Ето защо по тях се стъпва внимателно. Така правеха и десетината пловдивски журналисти в юлската жега, дошли да се срещнат с министъра на културата в оставка и да проследят сагата с ремонта на школото – паметник на културата.

Министър Атанас Атанасов бе посрещнат отвън и поканен да разгледа сградата, а на журналистите бяха допуснати до вратата на Актовата зала, където трябваше да бъде  подписан меморандума за консервация и реставрация на училището.

Медиите бяха  помолени да изчакат навън.

Въпреки, че стъпваше настрани заради тесните стъпала и видимо липсващите части от тях, една от репортерките се подхлъзна, падна и контузи лакътя си.

Тя стоически изчака работната среща с компреси от лед на ставата, за да отрази събитието.

Стана ясно, че Хуманитарната гимназия официално ще получи още 2.8 млн. лева за консервация и реставрация.

Министърът на културата подписал протокола от НИНКН за ремонта на Хуманитарната

Вижте в какво състояние е сградата, в която учат над 2000 деца от две училища.

До 10 дни имаме възможност да обявим обществената поръчка по избора на изпълнител, допълни кметът на район Централен Георги Стаменов.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Възпитаник съм на това престижни училище, съчетало традиции, иновации и авторитет в образованието. От години се говори за нуждата от ремонт. Ако МК не е в състояние да осигури необходимите средства, може да се открие и дарителска сметка. Вярвам, че всички учили в Хуманитарната (бивше ЕСПУ „Димитър Благоев“), ще откликнат според възможностите си.

    1. Госпожо, защо трябва да има дарителска сметка, след като се теглят милиони за два стадиона, да изтеглят и за образование ! Училището е общинско !

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина