АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Жителите на централния квартал Мараша се радват на нов парк – ГАЛЕРИЯ

Създават традиция като на Фонтана ди Треви – ВИДЕО

Паркът на площад “Кочо Честеменски” на бул. “Шести септември” е напълно обновен. В него има фонтан, ново озеленяване, пейки и чешмичка, алеите също са ремонтирани.

За дейностите по реконструкцията на стойност 72 000 лева разказа кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров откри напълно обновения парк.

В зоната за отдих е изградено е видеонаблюдение, допълнително е изградена подземна комуникация – водопровод, канализация и напоителна система, а вечер арт осветление допринася за по-добрия вид на парка.

На откриването дойдоха съседи от Мараша, които бяха приготвили питка, за да благодарят на районния кмет. Стаменов почерпи с нея първо Димитров, а после журналистите.

Хората от квартала орисаха всеки, който хвърли монета в новия фонтан, да бъде щастлив.

 

Кметът на район Централен допълни, че са планувани още ремонти на тротоарни настилки, като до момента са обновени над 2500 кв. м. Стаменов обяви, че предстои до няколко дни и откриването на обновената детска кухня на ул. „Ген. Данаил Николаев“, където могат да се хранят 250 деца.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Снимки на парка с много лошо качество,непрофесионални,не заслужаваме това.Прекалено оплочване,можеше зелените площи да са повече.Явно любителски проект от ландшафт любител.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина