АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Здравко Димитров се зарече да направи пробива до Водната палата

Това ще стане до края на мандата, дори ако е необходимо със средства от бюджета, заяви кметът

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров се зарече да направи пробива до Водната плата, дори ако се наложи със средства от бюджета до края на мандата си. Това се случи днес, в отговор на журналистически въпрос относно проектите, включени за финансиране от новия дългосрочен общински заем, който се обсъжда.

Градоначалникът подчерта, че някои от идейните проекти по него ще отпаднат, като не конкретизира кои. „При всички случаи ще са по-малко обектите, защото загубихме вече се възползваха. Ще ги редуцираме. Ще се съберем пак и ще ги обсъдим, чувствително по-малко ще имат. А и аз винаги съм казвал, че тази цифра, която беше-113 милиона лева, е нереално висока. Тя е трудно смилаема и за обществото, и за вас журналистите“, обясни Зико.

На уточняващ въпрос дали един от проектите, които ще отпаднат, ще е пробивът под  кръстовището до Водната палта, който предизвиква най-много дискусии, като коментари имаше дори от страна на бившия кмет Иван Тотев и ГЕРБ-Пловдив, градоначалникът бе категоричен.

“Той и да не е в тази рамка, аз ще го направя. Пробивът ще стане на всяка цена до края на мандата и средства за това ще бъдат осигурени, ако трябва от бюджета. Ще го направя, защото пречи на града, категорично. Не е мое мнение това, а е мнение на всички шофьори. Това е един от обектите, който правейки го, запушихме движението на целия град. Говоря за кръговото на Водната палата”.

Здравко Димитров инспектира тази сутрин ДГ „Елица“ в район „Западен“, която бе затворена за авариен ремонт, тъй като покрвиът и проточе. Той посети сградата заедно със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев и зам.-кмета по образование Стефан Стоянов.

Припомняме ви, че отдел „Образование“ към Община Пловдив още в петък създаде организация за разпределение на децата от засегнатата сграда в две съседни детски градини. Освен покрива ще се обновят помещенията, така че да могат да поемат още 100 деца наесен.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Да се зарича, ако той извади парите. С чужда пита помен няма да прави! Нецелесъобразно е да се набият 9 милиона лева в тоя пробов, при положение, че има много по-важни и належащи неща да се правят в града и няма финансиране за тях.
    Тоя пробов изобщо не беше тема, само в на Зико кухата кратуна е приоритет номер 1.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина