Заведенията, които ни липсват в Капана

Актуално Вкусът на града Живот Новини
Дали заради все по-високите наеми, или принудителната изолация покрай коронавируса, с носталгия се сетихме за 4 локации, които вече ги няма на капанската карта

В последните години ситуацията в квартала на творческите индустрии е доста динамична. Макар и в много по-нисък темп поради пандемията, тук често се отварят местенца с нови и интересни концепции, но и за съжаление любими наши заведения затварят врати завинаги. Дали заради все по-високите наеми или принудителната изолация покрай коронавируса, с носталгия се сетихме за 4 локации, които вече ги няма на капанската карта.

През изминалата седмица още няколко малки, но знакови обекта, затвориха врати. Сред тях e пекарната на улица “Христо Дюкмеджиев”, на ъгъла до подлеза на бул. ” Цар Борис III Обединител”.

Ето четирите заведения, които ни подбра единственият дигитален двуезичен гид на Пловдив Lost in Plovdiv

Работилница на веселите палачинки

Обожавахме това малко кътче, от което често се носеха аромати сякаш от кухнята на баба. Палачинките тук бяха с достолепен размер и най-изкушаващи пълнежи. Отрупаните с бурканчета с домашни сладка рафтове му придаваха неповторим чар, а по-нестандартните вкусове като шоколад и чили ни примамваха често за закуска. Сокът от лавандула беше превъзходен, но за съжаление уютното местенце не успя да устои на джентрификацията в квартала.

Помещението бе взето през лятото на 2019-а и на негово място се появи ресторант Вертиго, който обаче след временното затваряне на обекти до май тази година, не отвори повече врати.

Вижте всички обекти в LOST IN PLOVDIV

Споделете ни във:

3 коментара за “Заведенията, които ни липсват в Капана

  1. Тя ..я ” палачинкарницата”беше …с цени за брой, колкото за един обилен обяд , да не говорим ,че и Джентрификатите ядат само безглутен..

  2. Изгубих няколко минути, за да изчета текста докрай, но така и не разбрах истинските причини, за затваряне на тези обекти!
    Но научих, че има нова дума, в многострадалния български език.. и това е “джентрификацията”…!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.