АктуалноГрадътКриминалеНовини

Започват засилени проверки на пътищата в Пловдив и областта

Допълнителни 16 патрулни автомобила от сектор „Пътна полиция“ и шестте районни управления ще се движат в трафика и служителите ще налагат санкции за всякакъв тип нарушения на ЗДвП

Операцията е във връзка с разпоредените от министър Демерджиев мерки за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия

Специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение стартира днес на територията на областната дирекция на МВР. Операцията е във връзка с разпоредените от министър Демерджиев мерки за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.

Според предварително създадената организация ще се извършват проверки и по т.нар. линеен контрол –  полицейските автомобили ще се движат в трафика и служителите ще налагат санкции за всякакъв тип нарушения на ЗДвП.

В тази връзка в Пловдив ще има засилено полицейско присъствие, като на терен ще бъдат изведени допълнителни 16 патрулни автомобила от сектор Пътна полиция и шестте районни управления. В рамките на акцията и служители от сектор Специализирани полицейски сили и моторизирани звено Сигма ще работят по Закона за движение по пътищата. По време на обхода на най-натоварените булеварди и възлови кръстовища в града екипите ще осъществяват завишен контрол над водачите на МПС.

Акцент в проверките е поставен върху управлението на МПС от неправоспособни шофьори, в т.ч. и непълнолетни, употребили алкохол или наркотици. Остава в сила и създадената организация полицаи да подпомагат автомобилния поток на входно-изходните точки на града във връзка с очаквания интензитет на движението в петък и неделя.

В рамките на акцията е предвиден и завишен брой патрули и по основните пътни артерии в областта, които са от състава на районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. демерджиев, семердживе, бозаджиев, керкенезаджиев,,,все видни партизани - бастуни куманисти смрадливи каза:

    аре тулупите шкембелий пак ше се пържат под жаркото слънце ..тцтцтц ей нямате никва милост към беге фуражката, тоя бастун милицаинер хахахахах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина