Започва ремонт на кръстовището на бул. “Шести септември” и “Васил Априлов”

Актуално Градът Новини

Няма да спират движението

Ремонтът на кръстовището на двата централни булеварда “Шести септември” и “Васил Априлов” ще започне в навечерието на 24 май, съобщи зам.-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев, който днес заедно с кмета на район „Централен“ даде начало на дейности по облагородяване на карето между бул. “Копривщица”, ул. “Прогрес”, бул. „Шести септември“ и ул. „Младежка“.

“Движението няма да се спира, за да не се създава хаос в града. Ще се работи на отделни участъци, включително и през нощта, каквато практика въведохме там, където е възможно”, уточни Райчев.

Асфалтът на кръстовището до бившия ресторант Стадиона постоянно се руши и се отварят дупки, тъй като не е подменян от години. Предстои пътната основа на кръстовището ще бъде уплътнена, преди да се налее новия асфалт.

„Така настилката няма да пропада. Ремонтът струва около 200 000 лева и ще се извършва от фирма “Драгиев и ко”.  Очаква се работата да приключи за 20 – 30 дни. Срокът е по-дълъг точно заради това, че няма да се затваря цялото кръстовище“, допълни зам.-кметът. 

Споделете ни във:

2 коментара за “Започва ремонт на кръстовището на бул. “Шести септември” и “Васил Априлов”

  1. Едно кръгово кръстовище е идеално за там – има достатъчно място. Времето за преминаване ще се съкрати с поне 30-40%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.