АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод ножаСпортСпортен Пловдив

Замразяват строителството на Колежа

Строителните дейности на Колежа ще бъдат замразени, заради липсата на проект. Новината съобщи Илиян Филипов- управителят на фирмата изпълнител на стадион „Христо Ботев”.
„В понеделник внасям официално Акт 10 в Община Пловдив за спирането на строителните дейности. Искам феновете да знаят как стоят нещата, за да не се вадят неща отново извън контекста. Аз до този момент нямам нито една скица или проект, по който да работя. Без тях съм уязвим от закона, а той важи и трябва да важи за всички”, заяви Филипов.
Реакцията му идва след поредното отворено писмо на жълто-черната общност и отговорът на общината, че до броени дни ще е готово препроектирането на обекта, което се чака с месеци. Именно това е и причината за забавянето на строителството на стадиона.
„ Аз подписах договор при други условия с половината пари, като трябваше да издам две трибуни. Тогава част от феновете поискаха категорично изграждането на четири трибуни. Винаги съм се съобразявал с тяхното мнение, като това направи и възложителят в лицето на Община Пловдив. Тогава ги бях предупредил, че поради това ще се иска препроектиране. Нито Общината, нито архитектът, нито аз съм виновен за това нещо. Това бе обяснявано неведнъж, но въпреки това продължава да се всява напрежение. Процедури не могат да се прескачат”, подчерта управителят на ПИМК.
„ Надявах се феновете да проявят търпение, още повече, че желанието за новия проект бе по тяхна инициатива. Не мисля, че коректно са ме цитирали, че съм обещал да построя стадиона за 1 година. Това беше ангажимент при параметрите на първия проект на поръчката. Да, мога да го направя, но дайте ми строителните книжа. Нямам нищо в момента, за да мога да разгърна строителството. Затова, след като получа документите и проектите, а Общината одобри новите цени, защото те са различни сега, ще се възобновят дейностите. В момента довършваме стоманобетонната конструкция, която не търпи промени и издаваме Акт 10”, добави Филипов.
Той подчерта, че виновни в ситуацията няма, тъй като всички в процеса се съобразяват с желанието на жълто-черната общност съоръжението да има четири трибуни. Допълни, че не зная кога ще е готово препроектирането, тъй като нито той, нито общината може да се ангажира с това за колко време проектантът ще приключи.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Всички тези истории около стадиона целят само едно – цената да се вдигне драстично. Първо, някой купил едни седалки, ама сега трябвало други, после проектът бил еди-какъв си, та сега ще го препроектираме…. Милионите народни пари се „усвояват“ в засилено темпо. От мандата на кмета остават по-малко от две години….

  2. Грешно място за стадион , липса на правилно градоустройство, изнасилени желания на футболни фенове. Липса на воля от страна на корумпираните градоначалници да вземат правилно решение, за да не си навлекат хейта на хилядите верни привърженици!

    1. Кой е този някой? Бойко ли, Зико ли? Аз доколкото знам парите са обществени. Стига с тая робска психика! Няма да сме благодарни на някой, че е благоволил да не открадне 100%, а само 50%. Зала “Колодрума” е хубав пример за това. Мерси от такива “даващи”.

  3. Обществени средства, усилия и внимание струпани в интерес на частен клуб / агитка / групировка представлява инерция от комунистическите практики. ПолитБюро!
    Някои пловдивчани НЕ са членове, тъй че… именно!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина