АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Зам.-кметът Ставрев за Пловдив 112: Ние сме им благодарни, но това е едно управленско решение

Няма напрежение. Има задължение да се направи одит, преди да встъпи в длъжност новият ръководител, обясни зам.-кметът

Георги Влайков: Общината има право да направи проверка, а ние няма какво да крием. Не искам да се петни името на отряда, коментира бившият му ръководител

Това е едно управленско решение, то не е емоционално, така заместник – кметът с ресор „Обществен ред“ Йордан  Ставрев коментира изненадващата смяна на ръководството на Доброволно формирование „Пловдив 112“ и запечатването на базата им тази сутрин.

Разбиха ДФ „Пловдив 112“ два дни, след като им благодариха, че изнесоха кризата с COVID-19 на гърба си

В отряда, който е на пряко подчинение на кмета, членуват над 70 човека, напомни той и уточни, че в момента е прекратен договорът само на ръководителя Георги Влайков.

„Има някои нередности, за тях има изготвен доклад, с който кметът е запознат и сме  предприели действия в тази връзка,“ поясни ресорният зам.-кмет и отказа подробности.

Той изрично подчерта, че не се касае за проверка на прокуратура и полиция. Помещенията са  запечатани, защото ще се прави одит.

„Има задължение да се направи одит, преди да встъпи в длъжност новият ръководител,“ конкретизира Йордан Ставрев.  

Той още веднъж изрази благодарности към ДФ „Пловдив 112“:

„Ние сме им благодарни и по достойнство сме оценили това, което всеки от тях е направил. Всеки със сърцето си и душата си идва да помага в най-различни аспекти, дали в управление на кризи, дали при работа със социално слаби. Нашето формирование взе участие при кризата с Covid-19, но като една част от доброволците в града, защото имаше и други доброволци от други организации.“

Новият ръководител на Пловдив 112 е Атанас Даков, също доброволец на формированието. Той ще прецени кои ще са неговите заместници. Зам.-кметът отрече да има напрежение в отряда и допълни, че само двама са взели решение за прекратяване на договорите по взаимно съгласие, от над 70 човека в екипа на звеното.

Ставрев поясни, че възнаграждение за доброволците има само тогава, когато кметът със заповед им вмени да участват в акции и им се заплаща по тарифа. Ръководителят също няма заплата.

Под тепето потърси за коментар и отстранения ръководител на ДФ „Пловдив“ Георги Влайков.

Той потвърди, че му е връчена заповед за прекратяване на правоотношенията. Припомняме, че мандата на ръководител на формированието е 4-годишен, а Влайков пое поста през април 2017-а.

„Пловдив 112″ е общинско звено. Базата, в която се намира е общинска и Общината има право да направи проверка, а ние няма какво да крием. Не искам да се петни името на отряда!“

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Затова ще записваме всички разговори с всички работещи в общината! Тогава ще чуете какви „хора“ са по тия местенце!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина