АктуалноВластНовиниОбщина ПловдивРазследване

Зам.-кметът Титюков – единствен без служебна кола

Автомобилът с екстрите е паркиран на Гребната база – СНИМКИ

Зико разпоредил проверка на служебните коли на всички общински предприятия

Заместник-кметът по социални дейности на Община Пловдив Георги Титюков към днешна дата е единственият от екипа на Здравко Димитров, който не разполага със служебен автомобил, разбра репортер на Под тепето.

Титюков бе видян да пристигна днес на връчването на пакетите с лакомства на децата във „Втори дом“ с белия фолксваген, който караше и преди.

Запитан къде е колата с екстри, която колегата Тина Ивайлова показа в репортерското си разследване, той отговори, че я е паркирал до Младежкия център на Гребната база още след репортажа.

„Оставен е вече автомобилът“, потвърди и кметът Здравко Димитров пред репортера ни.

Разпоредил съм проверка по казуса във всички общински предприятия, съобщи градоначалникът.

Проверка на Под тепето показа, че въпросният автомобил е на охраняем общински паркинг зад Кулата, а свидетели потвърдиха, че от няколко дни е там.

Предстои екипът на Младежкия център да пътува с нея през януари до Хисаря, Маноле и Дълго Поле. Не е ясно кой ще ги кара, тъй като те нямат шофьор, разказа зам.-кметът.

Титюков подчерта, че автомобила не е по програма за справяне с бедността, а е част от втория проект за Младежкия център.

Той заяви, че ще завърши мандата със собствения си автомобил, така както е ходил на работа през 2019, 2020, 2021 и началото на тази година.

На въпроса колко време е използвал Шкодата, зам.-кметът по социални дейности отговори, че това е било около 10 месеца.

„Тук казвам, че на зам.-кметовете и на районните кметове не мога да отнема тези правомощия, защото те са денонощно на разположение и в събота и в неделя. С г-н Тютюков имахме разговор. Разбра, веднага остави колата. За другият случай съм разпоредил местодомуването на колите да бъде вечер в ОП-тата, а да отиват на работа със собствен превоз„, разказа кметът Димитров.

Вижте как отговори на питането ни в следващото видео /от 1,40 мин./, където коментира и други актуални теми като: Панаира, бутането на Бетонния мост, първата копка на новата спортна зала и защо работи, докато е в болница.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

    1. На завистливото „П.Т.Наркос“ не мога да не оДговорА, че ДА, ОТЛИЧНО НИВО ПУБЛИЦИСТИКА.

      От мазня, оглушки и служебни възторзи я докарахме дотам ако помните

      легендарния ИНСИНЕРАТОР?

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина