АктуалноГрадътНовини

Зам.-кмет на Западен, брат на „Чеченеца“, подаде оставка

Бившият кмет и лидер на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев и зам.-кметът по култура Пламен Панов защитиха Димитър Караилиев

Димитър Караилиев – заместник-кмет на район Западен – е подал оставка от поста си. Това съобщи самият той във фейсбук пост. Причината е, че той е свързван със станалия печално известен инфлуенсър Чеченеца – Петър Караилиев, който е негов брат. По думите на Димитър, двамата не поддържат контакти от дълги години.

„Никой не избира роднините си, но за да избегна спекулации депозирам оставката си. Осъждам действията на Петко, за тях думата имат компетентните органи“, коментира Димитър Караилиев в поста си.

Малко по-късно в свои коментари в социалните мрежи го защитиха лидерът на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев и зам.-кметът по култура Пламен Панов.

„Познаваме го като достоен човек с ценности, чувство за отговорност и висок морал. Подадената от него оставка е високоморален акт и доказателство за качествата на Димитър Караилиев. С колегите го подкрепяме, защото с поведението и работата си е показал, че заслужава тази подкрепа“, пише във фейсбук Иван Тотев.

„Познавам Димитър Караилиев и мога да кажа, че е добър човек и професионалист. Това е мнението и на колегите ми в отдел „Култура“, където работеше през последния мандат“, пише и Пламен Панов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина