„Захарна фабрика” скара мнозинството и опозицията в местния парламент

Актуално Новини Под ножа Политика

От Демократична България независимият Слави Георгиев настояха да се преразгледа изцяло решението за изменението на ПУП-а, но мнозинството отхвърли предложението  

Йордан Иванов към колегите си в ОбС от Фейсбук: Срам ме е. От търговските ви мнозинства

Да се преразгледа изцяло решението за изменението на ПУП-а на кварталите „Захарна фабрика” и „Тодор Каблешков” поискаха днес съветниците от Демократична България. Те подчертаха, че макар решение №153, взето на предната сесия на местния парламент, да е върнато частично от областния управител, то може да се промени изцяло. Съветниците от ДБ, заедно със Слави Георгиев поискаха ПУП-а да не се приема до одобрението на по-важния документ- Общия устройствен план и да се съобрази с него. Предложението обаче не мина. 17 гласуваха „За” спирането на изменението на целия ПУП, трима бяха против, а 27 се въздържаха. След което мнозинството прие предложението, но съобразено със забележките на областния управител Дани Каназирева и изкара четирите спорни имота от плана.

„Много повече са проблемите от тези четири имота. Трябва да върнем целия ПУП. Хората искат обсъждане, виждат проблем с този ПУП. Трябва да се научим да не повтаряме грешките, правени досега. Трябва да върнем ПУП-а и да го преработим. Нека да спазваме законите, не позволявайте това да продължава”, апелира пред колегите си Добромира Костова.

Слави Георгиев подчерта на микрофон, че ОУП се изготвя на тъмно и че сега е моментът да се покаже, че управлението е в интерес на гражданите. И че в казуса „Захарна фабрика” прозират бизнес интереси, заради които се работи и по нов мост на река Марица. В отговор главният архитект Димитър Ахрянов обясни, че това не е така и че се очакват две рецензии по повод Общия устройствен план- от арх. Антоанета Топалова и от арх. Петър Диков. След като общината ги получи ще ги представи пред гражданите на обществено обсъждане, гарантира арх. Ахрянов.

„Ние сега не можем да повторим грешката на предишната администрация”, подчерта Йордан Иванов от Демократична България. След гласуването и решението на мнозинството той гневен напусна Дома на културата. Ето какво коментира по казуса във Фейсбук той:

Как ни правят на глупаци?

Как правят всички пловдивчани на глупаци?

Как Пловдив се презастроява след търговски мнозинства?

Ето ясната хронология, за да видят всички пловдивчани нечистоплътната коалиция, която управлява Пловдив:

На предишната сесия бе приет ПУП за Захарна Фабрика – т.е. застрояване, премахване на зелени площи и унищожаване на северния бряг на Марица;

Ние от Демократична България сезирахме областния управител с искане да върне решението;

Въпреки че ПУП-а на предишната сесия бе приет с гласовете на Съюз за Пловдив, Областният управител върна решението, заради незаконосъобразност в негова част. Практически бе върнат ПУП-а;

На днешната сесия БЕ ГЛАСУВАНО ПОВТОРНО ЦЯЛОТО РЕШЕНИЕ ОТ ПРЕДИШНАТА СЕСИЯ със съобразяване с нашите искания за 4-те имота да станат зелени площи – в проекта на решението е записано “ПОВТОРНО ПРИЕМА”;

И сега следва перверзията – защото нашето искане за 4-те имота да останат зелени площи било уважено (както е по ОУП), БСП, ГЕРБ, Съюз за Пловдив и други групи в общински съвет ГЛАСУВАХА ОТНОВО ЦЕЛИЯ ПУП, който мина с над 40 гласа. Всичко това мина замаскирано под апаратна хватка и изместен дебат, че днес не гласуваме целия ПУП. Мина под предтекст, че се било уважавало нашето искане, т.е. това, което Областният управител преповтаря.

Така се унищожават квартали.

Така се презастроява град след прясно дадени изборни обещания, че ще борим презастрояването.

Така се лъжат избиратели.

Колеги, Вие в този град ли живеете? Вашите деца къде ще пораснат?

Срам ме е. От търговските Ви мнозинства. От гнусните коалиции. От това, че лъжете хората, които са Ви подкрепили на изборите. Не знаят как спите и как дишате.

Бъдете здрави, смели не сте.

 

Споделете ни във:

2 коментара за “„Захарна фабрика” скара мнозинството и опозицията в местния парламент

  1. Браво на Йордан Иванов. Всички, които са гласували Тахата да си строи гетата, са ясни. Жалко че са в общинския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.