За БСП- Пловдив другарката Нинова вече е госпожа (ВИДЕО)

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Другарката Нинова вече е госпожа за пловдивските социалисти, които днес открито застанаха зад градския си лидер Георги Гергов. В безпрецедентна пресконференция, един след друг, председатели на районни организации, общински съветници и народни представители в продължение на повече от час пламенно защитаваха Гергов и пловдивската организация, оплакваха се от репресии и натиск, обвиняваха националното ръководство в убийство на партийната демокрация.

„Това днес не нашият протест пред Корнелия Нинова. Протестът ще е утре. Готови сме да хвърлим партийните си билети, но няма да се оставим да ни унищожат”, заяви народният представител Георги Търновалийски и обяви, че с подетата вътрешнопартийна война, БСП ще претърпи поредна голяма загуба на парламентарни изборите, след което Корнелия Нинова ще трябва да си подаде оставката. „Партията забрави идеологията си, загърби принципите си и работи като едноличен търговец”, подчерта народният представител. В изявлението си той веднъж използва „другарката Нинова”, след което се поправи на „госпожа Нинова”.

Търновалийски обяви, че пловдивската организация ще се обърне към всички други, подложени на вътрешнопартиен натиск, тъй като БСП трябва да се върне в релсите си.

„Не съм адвокат на Георги Гергов, но съм зад него. Това е битка за партията”, каза общинският съветник Ангел Иванов.

Излезлите пред медиите днес пловдивски социалисти заявиха, че причината за атаката срещу Георги Гергов и организацията в града е да се нареди по служебен път листата с кандидатите за народни представители за предстоящия парламентарен вот. За това седели както хора от централата на партията в столицата, така и местни местни социалисти “които искат да се върнат на бял кон с обща кауза-техният собствен келепир”, по думите на Любомир Паунов.

Ето и декларацията на пловдивските социалисти, застанали зад Георги Гергов, която ще внесат утре на Позитано 20:

Два месеца преди парламентарния вот и малко над половин година от президентските избори Българската социалистическа партия е в епицентъра на политическа буря, която сама си устройва.

В момент, когато нашата партия трябва да се доказва като политическия субект, призван да носи отговорност за бъдещето на нацията, тясното партийно ръководство избира пътя на вътрешнопартийната война. Няма разумен човек, още по-малко отговорен социалист, който да смята, че поведение на постоянна конфронтация може да има позитивни резултати. Няма разумен човек, още по-малко социалист, който да приема партийния остракизъм за нормално поведение. Няма разумен човек, още по-малко социалист, който да одобрява погазването на партийната конституция – Устава. 

Ние, членовете на Градския съвет, снемаме политическото си доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, защото 

 1. Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП не изразява и не формулира политика, адекватна на дневния ред на обществото;
 2. Липсата на адекватна политика се прикрива с преднамерени скандали, станали запазена марка на партийното ръководството;
 3. Отсъствието от реалния политически терен се компенсира с пропагандни практики и политически спекулации от най-нисшия регистър;

И ако всичко изброеното дотук може да се обясни с политическа некомпетентност и идеологическа неграмотност, то убийството на партийната демокрация има конкретни извършители. БСП – единствената партия, която функционираше на демократични принципи и съгласно уставни норми, днес не може да има такива претенции. БСП загуби окончателно всяко право да се нарича демократична, социалистическа и българска партия. Това е така, защото:

 1. ИБ на НС на БСП нарушава системно устава на партията;
 2. ИБ на НС на БСП ръководи партия с интриги, натиск и заплахи в мутренски стил;
 3. ИБ на НС на БСП репресира с Гьобелсови средства и методи инакомислещите, личностите със самостоятелно мислене, критичните гласове;
 4. Атаката срещу лидера на Пловдивската партийна организация е институционална, но се персонализира, за да скрие истинските мотиви на инициаторите, а те са подреждане на листа за парламентарни избори с лица, които не могат да привлекат широк кръг избиратели, защото са неубедителни дори в редиците на БСП – Пловдив;
 5. Атаката срещу председателя на ГС на БСП и цялата организация има още две обяснения: 1) БСП – Пловдив и Георги Гергов са независими от благоволението на Корнелия Нинова; и 2) Георги Гергов е Почетен консул на Русия.

Ние, социалистите, нямаме право да мълчим, защото с мълчанието на добрите хора фашизмът порази света.

Ние, пловдивските социалисти, няма да мълчим и не се страхуваме да се изправим срещу мутризацията на Партията от настоящото тясно ръководство!

Ние, пловдивските социалисти, сме горди наследници на антифашистката кауза, на русофилството и на социалистическата идея! Затова това е нашата битка! Да предпазим Партията от командирския костовистки стил, който се опитват от „Позитано“ 20 да наложат в БСП!

 

Споделете ни във:

2 коментара за “За БСП- Пловдив другарката Нинова вече е госпожа (ВИДЕО)

 1. С това заглавие може да кандидатствате за “Пулицър”.
  Колко много смисъл само в един ред!

 2. Хубава снимка на кликата на Гергов! Сега заедно с него си направете една партия и съберете 200 гласа на следващите избори от роднини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.