АктуалноИзбориМненияНовиниПод ножа

Йордан Иванов: Наглостта на кмета минава всякакви граници

Има начин Пловдив да се развива и без повишение на данъците. И този начин се нарича реформа на харчовете, подчерта общинският съветник от Демократична България

Поставеният вчера от Здравко Димитров ултиматум към гражданите на Пловдив „заем или вдигане на данъците” разлюти опозицията в местния парламент. Вчера независимият съветник Слави Георгиев зададе няколко въпроса на Здравко Димитров през социалната мрежа, все в духа на нуждите от реформа в администрацията, която ще доведе до свиване на разходите. Днес с коментар в същата посока излезе и съветникът от Демократична България Йордан Иванов.

Ето публикацията му във Фейсбук без редакторски намеси:

Наглостта на кмета минава всякакви граници. Вчера заплаши всички пловдивчани, че или щял да тегли многомилионен заем, или щели да се вдигнат данъците.
Напомням за двадесети път, че Здравко Димитров в изборната кампания обещаваше, че няма да се вдигат данъци и такси и че няма да се теглят нови заеми. Когато стана кмет, излъга пловдивчани и повиши местните данъци, а сега е на път да изтегли и заем в размер над сто милиона. Да изтегли заем, за да харчи като за последно, защото знае, че няма да бъде кмет повече.
Има начин Пловдив да се развива и без повишение на данъците. И този начин се нарича реформа на харчовете.
Разходите за издръжка на администрацията са в размер над 80%. Това е колосална сума.
В града ни има на бюджетна издръжка над 10 000 човека. Тази огромна тежест я поема всеки един пловдивчанин. Тази тежест лежи на плещите на пловдивския предприемач. А Здравко Димитров не е реформирал нито едно звено на тежката, раздута, партийна администрация. Не само, че не е реформирал нито едно звено, ами и направи своите заместници 9 на брой.
За съжаление не се чува и дума от кмета за електронизиране на услугите с цел повишаване на качеството им и реформа на разходите в администрацията. Чрез електронно управление общината може да постави всички услуги, които предлага администрацията, в джоба на всеки един пловдивчанин, в неговия мобилен телефон.
Вместо това Община Пловдив се е превърнала в бюро по труда с цел купуване на гласове, поддържайки тежка, тромава и аналогова администрация. Този модел на управление на ГЕРБ практически е в цялата страна.
Чак след като реформираме харчовете, можем да теглим кредит. Наистина не е правилно кредитът да бъде отричан като инструмент за ускорен растеж. Но не и при условие на непрозрачно харчене на общите ни пари. Моят страх, а сигурен съм и на повечето данъкоплатци, е че този кредит няма да бъде разходен целесъобразно, а ще бъде раздаден на приближени фирми.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Всички метастази и остатъци от гербобацилите и калинколизачите им ,трябва да бъдат изринати като стара оборска тор от управлението на града!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина