АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Въвеждат платено паркиране и в зона от район Южен до края на годината

Въвеждане на зони за кратковременно паркиране и завършване на разширението на Синя зона по предвижданията на Генералният план за организация на движението е планирала за тази година Община Пловдив. Изпълнението на плана по отношение на районите с платено паркиране към момента е на 80 процента, като тази година ще бъдат включени още две зони- в Кършияка и в Южен. На север от река Марица вече се въвежда платеното паркиране в каре от улици около бившият Новотел, като указващите знаци вече са поставени на ул. „Средец“ от ул. „Оборище“ до „Карловска“ и „Полк. Сава Муткуров“ от „Победа“ до „Средец“.
„ Но не е изключено в случая, в който успеем да реализираме на 100 процента предвижданията на плана за Синя зона, да го актуализираме и да включим нови зони. Мисля, че там е задължително да работим, защото се вижда как въведените нови правила влияят добре на местно ниво”, съобщи директорът на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина