Водачът на листата на ПП ГЕРБ в Пловдив отказва да е депутат

Актуално Власт Градът Избори 2021 Новини

Борисов: Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен

Така в парламента от града на тепетата в НС влизат Иван Тотев, Вежди Рашидов и Радомир Чолаков

Суверенът пенсионира Спас Гърневски като народен избраник, но той е все по-близо да се завърне в парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се отказва от депутатското си място в 45-ото Народно събрание и заявява, че не му е нужен имунитет. Той оглавяваше листите в Пловдив и София. Съощението се появи към 11 часа днес на профила на премиера във Facebook.

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме – зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани.“

Припомняме, че според вота на пловдивчани трима депутати влизат от коалиция ГЕРБ-СДС в следващото Народно събрание. По традицията лидерът на партията Бойко Борисов се явява водач на листата в града под тепетата, но също по традиция избира да влезе в НС от София. Сега декларира, че се отказва от стола на народен представител.
Още в понеделник ви съобщихме, че вторият в листата – Иван Тотев, става първи. Вежди Рашидов от няколко избора се явява единствено от Пловдив и ще представя 16 МИР в бъдещия парламент. Третият Радомир Чолаков от гражданската квота също отива с една позиция напред и взема последния мандат.
С вота си на 4-ти април суверенът „пенсионира“ Спас Гърневски като народен избраник, но той е все по-близо да се завърне в парламента, след изявлението на Борисов и при условие, че Рашидов бъде издигнат отново за министър или пък някой от другите двама преди него в листата.
Споделете ни във:

3 thoughts on “Водачът на листата на ПП ГЕРБ в Пловдив отказва да е депутат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.