Актуално

Владо Арабаджиев втори в драма на Републиканското по картинг

Image title
Владимир Арабаджиев зае второ място в супер драматичен старт от Републиканския шампионат по картинг, който се проведе през уикенда на писта Лаута. Пловдивският пилот без проблеми завърши на първа позиция в първия манш на състезанието в клас Формула С. Във втория манш обаче в третата обиколка той изпусна завой и остана последен. До края на манша благодарение на майсторско пилотиране той успя да навакса загубената преднина и в крайна сметка завърши втори. Победител в този клас стана Никифор Баневски, макар че и Арабаджиев имаше същия брой точки, но Баневски взе шампионската титла благодарение на по-доброто време, което записа в състезанието (00:38.025 мин.).
В най-ниския клас Мини БГ с безпроблемни победи и в двата манша на най-виското стъпало на стълбичката на победителите се качи Юлиян Серафимов, след него се наредиха синът на кмета на град Варна  Петър Йорданов и Даниел Добрев.
Във Формула А първото място в крайното класиране зае Васил Узунов, негови подгласници станаха Никола Велин и Марио Динолов.Image title

Като част от програмата на Републиканския шампионат бяха включени и два старта от шампионата Rotax Max Challenge Bulgaria. И в двете на първо място се класира Момчил Манчев.
Организаторите от Българската федерация по картинг и писта Лаута посветиха състезанието на трагично загиналия преди месец пилот от Пловдив Даниел Кисимов-Ечо.
Следващият кръг на държавното картинг първенство е през есента.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина