Велизар Шаламанов: Енергията продължава, защото има недовършена работа

Актуално Градът Избори 2021 Новини

Демократична България се доказа като важен елемент от консолидацията на хората, търсещи свобода, законност, модернизация, заяви водачът на листата на ДБ в областта

“Трябва да правим разлика между действаща демокрация, в която понякога има напрежение, и фасадна демокрация, когато всичко се управлява от един център по телефона.” Това заяви Велизар Шаламанов, водач на листата на Демократична България-Обединение в Пловдив-област в интервю по ПОТВ.

“Въпросът с липсата на контрол на спец службите не може да бъде решен без силен действащ парламент, който да се ангажира със своята роля на парламентарен контрол. Необходим е сериозен преглед на законодателството, което явно допуска да се стигне до такъв тип отношения между премиер и служби, в които липсва участието на парламента и необходимите гаранции за интегритет и лоялност към националните интереси. В САЩ има закон и той се прилага за всички, а случаят с обявените имена по закона “Магнитски” показва колко силно работят американските институции,” каза още бившият министър на отбраната в служебното правителство на Георги Близнашки.

Според Шаламанов конкретното решение за санкции дава силен импулс на българското гражданско общество и демократична общност да защити своите права чрез механизмите на парламентарната република. “Решаването на тези фундаментални въпроси си остава наша отговорност. За краткия живот на 45-тото народно събрание, групата на Демократична България беше много активна и показа високо ниво на компетентност. ДБ се доказа като един много важен елемент от консолидацията на хората, търсещи свобода, законност, модернизация,” Водачът на листата в МИР 17 напомни, че парламентарната му група е съдействала за подписването на важни документи в последните дни на предишния парламент – ратифицирането на договора за въздушна сигурност между Румъния и България и декларацията, която гарантира стабилна позиция на страната ни на срещите на върха във формата “Букурещ 9”. От изключителна важност е как ще се представи България като тазгодишен домакин на инициативата “Три морета”, която е един нов план “Маршал” за консолидиране на 12 страни от Източна Европа и ще се случи малко преди изборите през месец юли. Една година след “Росенец” – основният двигател на промяната, която наблюдаваме дотук, ние виждаме, че енергията продължава, защото има недовършена работа. В съдебната система, в промяната на ВСС, в оставката на главния прокурор и в реформите, които да направят закона един за всички, категоричен е Велизар Шаламанов. Тези въпроси касаят всеки един български гражданин, неговото ежедневие, хладилника му, джоба му. Затова ние от ДБ сме ангажирани с намирането на решение въз основа на свобода, законност и модернизация, което да има пряк резултат в качеството на живот на хората. Смело заявяваме, че Вашата България е Демократична България и този наш общ дом ние трябва да го построим заедно.”

Демократична България на изборите на 11 юли е с номер 23 в бюлетината.

Споделете ни във:

1 коментар за “Велизар Шаламанов: Енергията продължава, защото има недовършена работа

 1. Hey,

  We have clients that are interested in doing a sponsored post on your website.
  Could you please let me know how much you would charge for this?

  And are there any rules that we should be aware of, for example if there are any niches which you don’t accept.

  Thanks, look forward to working with you.

  Emery
  Partnership Outreach
  Social Warrior

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.