АктуалноГрадътНовини

Вдигат паметник на Динко Дерменджиев на бъдещия стадион Ботев

Той ще сложи начало на бъдеща Алея на Славата, възстановяват традиция от преди 9 септември 44-а с Ботеви листове

Бронзова фигура в цял ръст на Динко Дерменджиев ще бъде поставена на стадион Христо Ботев. Обявеният за футболист на XX век ще получи свой монумент на клубния стадион. За целта ще се събират средства в специална сметка. Смятаме, че най-добрият начин е ние сами да съберем сумата за този паметник, а не да разчитаме на някакви институции, заяви Радослав Кошински от сдружение „Ботев Пловдив“.

Привържениците на клуба се организират и за създаване на Алея на славата. Всъщност паметникът на Чико е първата стъпка от тази Алея, заяви още Кошински. Идеята е да се почетат и други заслужили личности от историята на клуба. В момента се водят разговори с архитекта на новия клубен стадион до Бирената фабрика Георги Савов, с когото да се избере най-доброто място за този паметник и бъдещата алея. Много вероятно той да бъде поставен към кръстовището на бул. „Източен“ и ул. „Богомил“, където, вероятно, ще бъде мястото и на бъдещия музей на клуба, както и поради факта, че това е мястото, откъдето има най-голям поток хора по време на мачове.

Друга инициатива, която феновете на „канарчетата“ стартират е издаването на т.нар. Ботев лист. С него се почита паметта на революционера на 2 юни и това е било издание, което е излизало ежегодно до 1944 година. Сега за пръв път тази традиция се възстановява.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина