АктуалноБългарияКултураНовини

Вдъхновенията на един министър

Бившият министър на спорта Красен Кралев показва арт таланта си в Пловдив с изложба живопис

Art club & gallery SAVOV в Пловдив изненадва публиката предпразнично с изложба живопис под наслов „Вдъхновения – 4“. В галерийното пространство на ул. „Гладстон“ 68 от 20 декември 2022-ра до 20 януари 2024 година ще бъдат подредени платната на една личност, широко позната на обществото като политик, депутат и министър на спорта. Малцина обаче подозират за таланта на Красен Кралев като художник.

снимки: Fb профил на твореца

Пътят му в попрището на творец с четка започва едва на четиридесет и няколко години, но доказва, че талантът живее във всеки един от нас, а кога ще пробие е въпрос на история. Това са думи на неговия приятел Вежди Рашидов, който пръв го насърчава да се занимава с живопис.

снимки: Fb профил на твореца

Оказва се, че Красен Кралев отдавна излива мисли и емоции върху бялото платно – първата си изложба реди през 2017-а година, а средствата от продадените 50 картини са дарени за благотворителни цели на Фондация „Български спорт“.

Изложбата на Красен Кралев в Арт клуб и Галерия „Савов“ е четвърта в кариерата му на художник. След Варна и София творбите му гостуват в града под тепетата.

Картините му са вече добре познати за ценителите. Красят домове и офиси и са собственост на частни колекционери и галерии от страната и чужбина. Убеден съм, че изкуството на Красен Кралев ще срещне заслужено своите почитатели и в Пловдив„, коментира галеристът Божидар Савов.

Официалното откриване на експозицията ще бъде на 20.12. /вторник/, от 18,30 часа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина