В Забърдо по избори стават чудеса

Актуално Избори 2021 Новини Под ножа

100 процента избирателна активност в родопското село, където „Републиканци за България“ печелят с почти 60 % от вота

Изображения: Zabardo.eu и Антикорупционен фонд

Чудеса става по избори в родопското село Забърдо. Това сочат резултатите от вота миналата неделя в населеното място, едно от много малкото в страната, ако не и единствено, със 100 процента избирателна активност на 4 април. На резултатите там попаднаха от Антикорупционния фонд.

” Докато експертите ни работят върху анализа на размера и значението на контролирания вот на изборите от 4 април 2021, ще ви представяме някои от най-интересните секции”, съобщават от Фонда и започнат поредицата си със село Забърдо, област Смолян.

„ В с. Забърдо в последните 5 парламентарни вота печели различна политическа сила: през 2009 това е „Ред, законност и справедливост“, през 2013 – „Коалиция за България“, през 2014 – „България без цензура“, а през 2017 – „БСП за България“. През 2021 тук избирателната активност достига впечатляващите 100 %, като печелят „Републиканци за България“ с почти 60 % от вота. Резултатът в тази секция се откроява от ситуацията в цялата област, където републиканските идеи са подкрепени от едва около 4 % от избирателите”, информират от Антикорупционния фонд.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.