Уволняват петима в УМБАЛ заради случая с двамата починали пациенти

Актуално Новини Под ножа ПУЛС

Към момента е установена вината на седем служители – сред тях административен ръководител, лекар, санитари и шофьор на линейка

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото КОВИД-звено, които впоследствие починаха, съобщиха от най-голямата болница у нас.

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.

От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Към предмета на проверката беше включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизия „Би Ти Ви“, за пациента, починал на 18 ноември.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Уволняват петима в УМБАЛ заради случая с двамата починали пациенти

  1. ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е В НАДВИСНАЛАТА МАСОВА ПАНДЕМИЯ ВМЕСТО ГРАДИВНИ ‘М’Е’Р’К’И’ (не “легла”, какината Дани, не “времянки” постройчици за далаверки, ами асансьори вместо д-рът самоубиец да тътри на гръб пациента!) ДА СЕ НАСАЖДАТ ИНТРИГИ И НАПРЕЖЕНИЯ СРЕД ИЗТОЩЕНИТЕ МЕДИЦИ.
    И да се насъскват безделниците заплатаджиии от прокуратурата да занимават лекари с идиотизми =от скука.

    Всеки две жертви на вируса ако повлекат “УВОЛНЕНИЕ” (?!? положил Х. клетва дипломиран лекар НЕ СЕ УВОЛНЯВА, мощняко!) на следните “…един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание…” ТОВА СИ Е АВТОГОЛ.
    Като останем без медици на Началници ли да разчитаме?
    (Отговор на въпроса не чакаме!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.