АктуалноКварталиКриминалеНовиниРазследванеТемида

Убиецът от Харман махала е с дълго досие

22 регистрации и 3 излежани присъди. Арестуваният продал gsm-а на жертвата и проиграл парите на комар

Прокуратурата му повдигна обвинение за умишлено убийство, законът предвижда от 10 до 20 години затвор

Задържаният за убийството на мъж в Харман махала, което стана в началото на седмицата, е на 47 години.

„Той е с нисък социален статус. Завършил е начална степен на образование – IV-ти клас, трайно безработен и има само 6 месеца трудов стаж в живота си. Лицето има 22 криминални регистрации, три пъти е осъждано, като последната му присъда е през 2002 година„, това съобщи началникът на III-то районно управление на полицията в Пловдив главен инспектор Венелин Костов.

Подробности по случая бяха изнесени днес на брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив. В него участваха Ваня Христева, окръжен прокурор, ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР – Пловдив, комисар Радослав Начев, заместник-директор на ОД на МВР – Пловдив, Мирослав Йосифов, наблюдаващ прокурор и гл. инспектор Венелин Костов, началник на Трето РУ – Пловдив. 

Вижте залавянето на убиеца от Харман махала – ВИДЕО

Бе оповестено още, че арестуваният е задигнал gsm-а на жертвата, заложил го е и проиграл парите на комар. Опитал да продаде и часовникът му, но не успял.

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем задържаният мъж с инициали С.И.А., за това, че на 20.02.2023 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил другиго – С.А., на 49 г. – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.   

По делото е установено, че на 20 февруари 2023 г., С.И.А. и С.А. се били събрали с приятели в заведение в гр. Пловдив и употребили алкохол. В един момент между двамата възникнал спор за невърнати 20 лева от С.И.А. на пострадалия С.А. Поради тази причина С.И.А. се ядосал и отишъл до дома си, откъдето взел кухненски нож. Той се върнал пред заведението, където двамата се сборичкали и нанесъл прободни рани на С.А. Пострадалият е починал на място. Подаден е бил сигнал на тел. 112 и са пристигнали полицейски и медицински екипи. С.И.А. се укривал в продължение на три дни в изоставена постройка в гр. Пловдив.

На 23 февруари 2023 г. той е бил установен от служителите на МВР. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина