АктуалноВашите писмаГероите на деняГласовеЗелен градКварталиНовини

Творецът Емил Атанасов брани с тялото си дърво от отсичане

Той бе свален от органите на реда в Пловдив и остана да гледа акцията на Градини и паркове отстрани  

Известният пловдивски творец Емил Атанасов* изненада бригадата на общинските озеленители по време на днешна акция по премахване на дърво в централната градска част на улица „Макгахан“. Свидетели на случката разказаха пред Под тепето, че писателят, драматург и художник се покачил на старо дърво, за да го брани с тялото си от изсичане.

Той бил категоричен, че 200-годишната черница е здрава и не пречи на никого.

От общинското предприятие „Градини и паркове“ дошли със заповед.

„Дърветата, които трябва да се премахнат са общо две – черница и явор, за което имаме заповед на районния кмет. Изсичането на двете дървета е заплатено от частно лице, собственик на прилежащия имот“, съобщиха от ОП.

Творецът живее на улицата и заедно със съседите си твърди, че има други дървета, които пречат, но не и вековната черница.

Той е бил свален от органите на реда в Пловдив и останал да гледа акцията на Градини и паркове отстрани.  

*Емил Атанасов е завършил Сценични кадри в Пловдив.  Дипломира се като кино и телевизионен режисьор в НАТФИЗ, в класа на проф. Иван Ничев. Автор е на постановки за различни сцени в страната. Създател е на телевизионни продукции за БНТ. 

Режисьорският му дебют в киното е с игрална новелаАтанасов е художник в игрални филми, най -популярният сред които е „Миграцията на паламуда“ по сценарий и режисура на Людмил Тодоров. Изявавал се е и като актьор. Изкушен от драматургията, Емил Атанасов пише пиесите „Околовръстно“ (театър „Сфумато“) и „Да разлаеш кучетата“(Театър „Българска армия“)

Снимка на корицата: Krasi Petev

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Емил Атанасов е изключително талантлив и самобитен художник, освен всичко друго, написано в репортажа. Познавам го лично, достоен и честен мъж, който не се страхува да отстоява позицията си. Конформизмът, който, като че ли е обхванал цялото ни общество, му е чужд. Чиста, артистична душа!

  2. Пълна подкрепа за големия Емил Атанасов!!! Срам и позор за поредната гениална приумица да се угоди на някой “инвеститор”. На тях все нещо им пречи.

  3. На кой може да пречи 200 годишно дърво? Имам 100 годишна черница в двора и напълно подкрепям Емил Атанасов! Това дърво пази спомените на рода, на всички хора, чийто живот е докоснала и украсила старата черница.
    До там ли опряхме: да режем корените на дърветата , които са дали крилата на мечтите на толкова много поколения???
    Срам и позор!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина