АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Три жени от Дома в Джурково са настанени в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ с COVID-19

Общинската болница в Асеновград отказала да ги приеме, защото нямало свободни легла

Инспекция на областния управител установи, че това не отговаря на истината

Тестват 60 души – домуващи и персонал

Три жени, които са от Дома за хора с физически увреждания в село Джурково, Община Лъки са настанени за лечение в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив с диагноза COVID-19, съобщиха от Областна администрация.

Жените са в момента са в добро състояние, коментира областният управител и председател на Областният координационен щаб Дани Каназирева, след извършената днес проверка по случая и проведена среща с директора на здравното заведение д-р Иван Червенков.

Дани Каназирева и представители на РЗИ-Пловдив са посетили дома и МБАЛ „Асеновград“, тъй като са получили сигнал от Спешна помощ, че общинската болница е отказала да приеме жените, които са на възраст между 30 и 40 години.

В Дома се извършава пълно епидемиологично проучване. Дадени са указанияза работа. Взети са проби на всички 40 обитатели, на медицинския и обслужващ персонал. Резултатите от общо 60-те теста се очакват до края на деня или най-късно утре.

Инспекцията е установила, че Домът е дезинфекциран. Разговаряно е с персонала за прилагане на необходимите мерки безопасност.

При наличие на нови случаи на корнавирус, те ще бъдат настанени в МБАЛ „Асеновград“. Инспекцията е установила още, че в специализираното отделение там има свободни легла, въпреки твърдението на ръководството, че капацитетът е запълнен.

Очаквайте още подробности по случая.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина