АктуалноБългарияГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Това ли е улица отворена за движение?

Това на снимките прилича ли на улица отворена за движение? – този въпрос задават жители на квартала около Новотела. Припомняме, че преди седмица граждани се жалваха за поредните промени в движението в квартала, които се установяват по време на път, без предупреждение. В сигнала за улица „Оборище“ – единствената, останала неремонтирана в квартала, след дейностите по така наречения Воден проект, се казваше и че, е невъзможно преминаването и няма необходимата сигнализация.

Тогава на питане от страна на Под тепето от Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ уточниха, че улицата не попада в обхвата на Водния проект и категорично заявиха, че там се работи, без платното да се затваря за движение и има поставени табели за ремонтните дейности.

Работещи и живеещи в района пък са категорични, че горното твърдение е лъжа. Кършияклии продължават да твърдят, че освен поредната издънка с липсата на предварително оповестяване на ремонтните дейности, от Община Пловдив продължават да замазват положението, като казват, че по улицата може да се шофира.

Снимките са доказателство за техните твърдения.

Репортерска проверка на място показа, че освен единственото подвижно оградно пано, забраняващо влизането в отсечката и един конус, друга сигнализация за ремонта няма, нито на кръстовището с ул. Брезовска, нито на съседните такива.

Пловдивчани припомниха, че предупреждение за затварянето на ул. Оборище е имало през 2021-ва есента.

Спират движението по ул. „Оборище“

Тогава от управата на града съобщиха, че ще асфалтират улицата за месец от 1 – 29 ноември, но това не се случи.

От своя страна работниците на място споделиха, че нямат разрешение да спирта движението, но се налага.

 

Строителите казват, че им е трудно да изпълняват задълженията си и не срещат разбиране от шофьорите, а тъкмо обратното.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина