АктуалноВластГласовеМненияНовини

Тошко Йорданов: Шефът на ВиК-Пловдив не е за тази работа

Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна проверка на ВиК – Пловдив 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството проверява държавното дружество „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив. Това стана ясно днес по време на брифинга на вицепремиера Гроздан Караджов в областна управа. Министър Караджов бе на посещение в града по повод протеста на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ заради спрените от губернатора решения на Общинския съвет за 12 ПУП-а.

Строителите, областният управител и Министерството се разбраха (ВИДЕО)

Повод за одита в местното ВиК е обществена поръчка за автомобили от Русия и инхаус процедурите за закупуване на техника. Министърът посочи, че е научил снощи за тези казуси. През януари т.г. комуналната фирма е подготвила поръчката за закупуване на високопроходими автомобили. Става дума за 13 превозни средства марка УАЗ на стойност 540 000 лева чрез вносител от Плевен. Процедурата е публикувана в сайта на Агенцията за обществени поръчки на 3 февруари.

Министърът заяви, че юристи ще отправят питане до експертите в АОП и ако се наложи договорът ще бъде преразгледан заради икономическите санкции срещу Русия след нахлуването в Украйна.

Тошо Йорданов

На брифинга присъства и депутатът от ИТН от 17 МИР Тошко Йорданов, който пожела да вземе думата по темата.

„Аз съм уверен, че министерството ще направи много бързо проверка на изнесената информация и ще вземе веднага мерки, тоест няма да трае дълго във времето. Иначе личното ми мнение е, че този този човек не е за този пост – там, където се намира в момента“. 

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина